Management Stiri

Cat investesc companiile in programe de team building?

24 feb. 2016 2 min

Cat investesc companiile in programe de team building?

Reading Time: 2 minute

La intrebarea de mai sus reuseste sa raspunda o analiza realizata de furnizorul de programe de training si team building Ascendis: Angajatorii investesc anual pana la 12 milioane de euro in evenimente de consolidare a echipelor.  

Companiile apeleaza la programe de team building pentru ca vor angajati mai performanti, capabili sa iasa din zona de confort, care sa lucreze mai bine impreuna si sa fie creativi. Iar pentru aceasta, investitia medie pentru fiecare angajat, participant la team building este de 60 de euro. In termeni d e obiective, companiile urmaresc cresterea nivelului de implicare al angajatilor si cresterea unei culturi in care acestia sa colaboreze mai bine la serviciu.“Angajatorii care apeleaza la servicii de organizare de evenimente de team building urmaresc indeaproape atingerea unor obiective clare si tangibile. Se pune accent in special pe cresterea performantei, iesirea angajatilor din zona de confort, sinergie, cooperare, creativitate si inovatie. Un team building organizat cu acest gen de obiective in minte, are impact direct in cultura organizatiei si in gradul de implicare al angajatilor”, spune Sergiu Teodosiu, consultant la Ascendis.

“Estimam ca in 2015 s-au derulat intre 1.000 si 1.100 de evenimente de team building pe teritoriul Romaniei, valoarea totala a investitiei companiilor in aceste programe fiind intre 10 si 12 milioane de euro, luand in calcul si logistica necesara organizarii”, adauga Sergiu Teodosiu, consultant Ascendis.

Anul trecut, Ascendis a organizat 280 de programe de team building, in crestere fata de anul 2014, cand compania a bifat 201 astfel de evenimente. In total, divizia de corporate events a grupului a general 1,6 milioane de euro din cifra de afaceri a grupului de anul trecut, ceea ce reprezinta aproape 30% din totalul veniturilor Ascendis din 2015. In urma cu doi ani, Ascendis a inceput sa exporte programe de team building, anul trecut de exemplu, angajatori din Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Germania si Azerbaidjan au avut participanti la programe de team building dezvoltare de Ascendis.

Foto: Dreamstime

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: