Stiri Tech

Securitate software pentru masini

22 iun. 2016 < 1 min

Securitate software pentru masini

Reading Time: < 1 minut

O problema de securitate din softul ConnectedDrive a permis hackerilor să deschida usile a peste 2 milioane de vehicule Rolls-Royce, Mini şi BMW, in 2015. Aceasta problema grava de securitate a fost pusa in discutie si in Congresul SUA, aducand in dezbatere  nu doar siguranta masinilor conectate, dar si a intregului ecosistem Internet of Things, in expansiune. Masinile conectate le ofera soferilor avantaje precum navigarea, asistenta rutiera de la distanta și hot-spot-urile de internet mobil.

Ca atare, cei de la Symantec au lansat solutia de securitate Anomaly Detection for Automotive, care foloseste tehnici de machine learning pentru a oferi factori analitici de securitate pasivi, incorporati in automobile. Acesti vor monitoriza intreg traficul de date manageriat de protocolul Controller Area Network (CAN), fara a interfera cu operarea vehiculului. Solutia este compatibila cu orice marca si model de automobil.

„Internet of Things acopera multe zone diferite, dar automobilele conectate vor transforma radical transporturile si comunicatiile mobile. Pe masura ce automobilele conectate devin un standard, ne indreptam atentia spre problemele de securitate conexe. Producatorii auto si furnizorii acestora vor avea oportunitatea unor parteneriate cu vanzatorii de solutii de securitate cibernetica, prin care masinile conectate sa fie securizate la fel ca orice alt punct final de retea, precum laptopurile si dispozitivele mobile”, Christian Christiansen, analist IDC pe produse de securitate.

Conform Gartner, în anul 2020 vor exista în circulatie 220 de milioane de masini conectate. Aceste noi tehnologii promit sa imbunatateasca experienta sofatului, dar, in același timp, aceste salturi tehnologice creeaza noi cai de atac pentru hackeri, care pot pune in pericol soferii si pasagerii.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: