Companii Stiri Tech

20.000 de euro pentru tehnologii IOT

27 iul. 2016 2 min

20.000 de euro pentru tehnologii IOT

Reading Time: 2 minute

Accenture a sustinut proiecte de cercetare si dezvoltare legate de tehnologiile IoT, propuse de mari universitati IT din Romania. Prin granturile oferite, compania va contribui la implementarea tuturor proiectelor castigatoare pana la finalul lunii august

Universitatea Tehnica si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea Petru Maior si Universitatea Sapientia din Targu-Mures au primit granturi in valoare de 20.000 euro in urma selectiei realizate de Accenture,  printr-un concurs de proiecte Internet of Things (IoT), lansat toamna trecuta, anunta compania, intr-un comunicat de presa.

Conceptul Internet of Things defineste o lume in care toate obiectele (masini, aparate electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile etc.) sunt conectate prin Internet.

Accenture a nominalizat patru proiecte propuse de patru echipe diferite din partea universitatilor. Echipele sunt formate din cate 4-5 studenti coordonati de un profesor specializat in tehnologiile IoT si de un manager de proiect din cadrul Accenture.

Proiectele au fost selectate de o comisie specializata, formata din reprezentanti ai Accenture, pe baza dezvoltarii de tehnologii IoT si a potentialului implementarii acestora in cazuri concrete din industrie.

Accenture premiaza cele patru proiecte castigatoare cu granturi in valoare totala de 20.000 euro si va contribui la implementarea acestora pana la finalul lunii august. Proiectele vor fi prezentate in workshop-uri la care vor participa reprezentanti ai mediului universitar si ai companiei.

„Consideram ca aceasta initiativa de implicare in zona de cercetare-dezvoltare intareste colaborarea foarte buna dintre compania noastra si universitatile din Romania, venind in sprijinul invatamantului superior, care sta la baza cresterii tinerilor talentati, de care companiile de IT din Romania au nevoie”, a declarat Janos Egly, directorul executiv al diviziei Accenture Industrial Software Solutions din Romania.

“Prin aceasta initiativa, Accenture raspunde nevoii de finantare a proiectelor de cercetare si dezvoltare din cadrul universitatilor de pe plan local si incurajeaza inovatia din industria IT”, a declarat Janos Egly, directorul executiv al diviziei Accenture Industrial Software Solutions din Romania.

Programul de granturi dedicat universitatilor a inceput la sfarsitul anului trecut si a inclus diverse universitati interesate de oportunitatea de a depune proiecte care sa aduca, printre altele, solutii viabile pentru identificarea si eliminarea riscurilor care apar odata cu dezvoltarea IoT. Programul a atras, in total, zece propuneri de proiecte, venite din partea universitatilor din Cluj-Napoca si Targu-Mures.

Programul de granturi dedicat universitatilor nu este singurul pas facut de Accenture in sustinerea invatamantului superior in Romania si in dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerelor talente. Reprezentantii companiei organizeaza lunar prezentari tehnice, peograme de tip open innovation si sesiuni pentru studenti, care au ca obiectiv intermedierea schimbului de cunostinte practice si sustinerea tinerilor care isi doresc o cariera in industria IT.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: