Stiri Lifestyle

O echipă din România, în premieră pe podiumul unei competiții de paraclimbing

20 iul. 2018 2 min

O echipă din România, în premieră pe podiumul unei competiții de paraclimbing

Reading Time: 2 minute

Alin Georgian Cojoacă, Răzvan Nedu, Cosmin Florin Candoi, Alexandru Mihai Simion și Robert Andrei Al-Radi sunt cei cinci români care au urcat pe podiumul competiției internaționale Paraclimbing Master din Imst, Austria, ce a avut loc în perioada 7-8 iulie 2018. Participanții fac parte din Lotul Național de Paraclimbing, coordonat și antrenat de Climb Again.

20180708 143221 resized

Misiunea Climb Again este de a oferi o viață normală persoanelor cu dizabilități – adică să le creeze un cadru în care să își atingă potențialul lor maxim, cu focus pe dezvoltarea abilităților de viață independentă și de reintegrare socială.

România a obținut locul I prin Cosmin Florin Candoi la proba MEN visual impairment B3, acolo unde a fost însoțit pe podium de colegii săi Alexandru Mihai Simion (locul II) și Robert Andrei Al-Radi (locul III). Locul al II-lea a mai fost obținut de Răzvan Nedu în categoria MEN visual impairment B2 (cea mai competitivă categorie din competiție), locul III revenindu-i și lui Alin Georgian Cojoacă în categoria MEN visual impairment B1. De asemenea, Florin Alin Ana a obtinut locul al cincilea în categoria MEN visual impairment B2.

“Sunt extrem de bucuros și sper ca rezultatele noastre să inspire cât mai mulți oameni să își urmeze pasiunea,” a declarat Cosmin Florin Candoi.

“Este al treilea an în care Lotul Național de Paraclimbing urcă pe podiumuri internaționale, însă e prima dată când dominăm o competiție. Mulțumim partenerilor care ne ajută și ne pregătim acum și mai intens și cu speranțe mari pentru Campionatul Mondial din Insbruck în septembrie,” a declarat Claudiu Miu – președinte și antrenor Climb Again.

Atleți nevăzători, ghidați de către antrenorii lor, s-au cațărat pe peretele de escaladă de peste 18 metri înălțime, lăsând audiența impresionată de efortul și rezultatele lor. Competiția aflată la al cincilea an s-a dezvoltat masiv față de edițiile anterioare și datorită numărului mult mai mare de participanți, rutele au fost construite de așa natură pentru a fi mult mai dificile în acest an. În 2018 au participat 69 de concurenți, din 13 țări, în 18 clase diferite de dizabilități.

Lista completă a câștigătorilor poate fi găsită aici.

Climb Again este înființată de Claudiu Miu, fost campion balcanic la escaladă pe care o boală cruntă l-a scos din viața sportivă. Odată ce și-a revenit, a înființat organizația care redă încredere și o viață nouă unora dintre cei mai marginalizați copii. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: