Companii Stiri Tech

Agricultura se digitalizează

5 mart. 2018 2 min

Agricultura se digitalizează

Reading Time: 2 minute

Studiile recente din domeniul agribusiness arată că, la nivel global, fermierii fac trecerea spre agricultura de precizie. În contextul resurselor naturale limitate și a creșterii accelerate a populației de pe glob, rolul fermierilor este acela de a produce cât mai multă hrană utilizând cât mai puține resurse. În acest scop, digitalizarea agriculturii este inevitabilă.

agricultura digitalizata dreamstime s 102689872
© One Photo | Dreamstime.com

Agricultura de precizie presupune un proces de colectare și analiză a datelor, în etape, din offline în online. Într-o primă fază, combinele dotate cu sisteme IT asimilează datele din teren, apoi acestea sunt transferate către instrumentele digitale utilizate de fermier (spre exemplu, smartphone sau tabletă). A treia etapă este dedicată analizei. În plus, monitorizarea se poate face constant tot cu ajutorul unor dispozitive digitale, iar datele se stochează în aceeași manieră.

„În trecut, fermierii făceau evaluări comparative de la teren la teren. Astăzi, se face trecerea la colectarea și analiza datelor de la o bucată de teren la alta, astfel încât să poată fi luată cea mai bună decizie”, spune Mark Young, Chief Technology Officer la Climate Corporation.

Toate datele colectate prezintă informații reale care pot evidenția nevoi distincte de administrare de la un hectar la altul, în prezent, atenția mutându-se de pe întreaga parcelă pe secțiuni de interes ale acesteia. Având o multitudine de date la dispoziție, un fermier știe întotdeauna cum să semene diferențiat pe parcela sa, ce tratamente să aplice, cum și unde să mențină umiditatea, cum să le varieze și altele. Acesta este un punct forte al agriculturii de precizie și îi ajută pe fermieri să maximizeze rezultatele unei recolte și implicit să-și crească profitul, arată reprezentanții Climate Corporation, într-un comunicat de presă.

”România intră pe harta mondială a agriculturii de precizie, în special prin adoptarea aplicațiilor digitale pentru administrarea fermelor. Am constatat o deschidere din ce în ce mai mare în ceea ce privește aplicația VitalFields. Tot mai mulți fermieri declară că sunt mulțumiți de ea și de ajutorul pe care îl găsesc la îndemână, în telefonul lor, tabletă sau computer. Fermierii care au ales să folosească deja aplicația noastră se bucură de beneficiile predictibilității culturilor și de un control mai mare al resurselor din ferma lor”, declară Bogdan Chirvăsuță, Business Manager al Climate Corporation, România.

Potrivit unui studiu realizat recent de VitalFields, pentru 75% dintre respondenți telefonul mobil este un instrument nelipsit în fiecare zi din viața fermierilor activi pe piața din România. Mai mult, aceștia declară, în proporție de 68%, că folosesc computerul în fiecare zi. Datele au fost colectate în cadrul seriei de evenimente “Conferințe pentru creșterea fermei tale”, care au avut loc în puncte strategice pe harta agricolă din România: Arad, Iași, Craiova, Slobozia, Constanța și Galați.

VitalFields este o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, o filială a Monsanto Company. Aceasta oferă fermierilor sisteme digitale de gestionarea fermei, astfel încât aceștia să își poată planifica, administra și analiza activitățile din câmpurile lor, inclusiv simplificarea urmăririi și raportării tuturor produselor agricole utilizate în fermă pentru a fi în conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Înființată în 2011 și având sediul la Tallin, în Estonia, VitalFields este prezentă în șapte țări europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elveția, Ucraina si Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: