Management

Atractia lumii de sub ape

15 iul. 2015 3 min

Atractia lumii de sub ape

Reading Time: 3 minute
Bogdan Nitu
Bogdan Nitu, General Manager la Webstyler

Se gandeste serios sa se reapuce de badminton, un sport la care era foarte bun in liceu. Alearga constant, merge la schi si joaca tenis. Cele mai mari satisfactii sportive le-a descoperit insa odata ce s-a apucat de scuba diving

Schiul ii hraneste nevoia de viteza, tenisul pe cea de competitivitate, alergatul il ajuta sa se simta liber, iar cand face scuba diving parca se afla pe o alta planeta. Toate hobby-urile lui Bogdan Nitu, General Manager al agentiei interactive Webstyler, au legatura cu sportul. A crescut intr-o familie cu parinti sportivi, intr-o casa inconjurat de mingi, rachete si echipament sportiv si asa si-a dezvoltat abilitati pe aceasta zona. Alergatul, sportul care il ajuta se se deconecteze de la business, este singurul pe care-l practica constant in tot timpul anului.

De celelalte este atasat in concedii sau in weekend. Scuba diving face doar 5 – 6 zile pe an, insa, daca s-ar putea, crede ca nu s-ar plictisi sa faca scufundari chiar si saptamanal. Si-a descoperit aceas­ta pasiune in urma cu zece ani, in Turcia. Atunci nu a vazut mare lucru sub apa, dar a facut cunostinta cu o lume noua care ii era cu totul straina si pe care a simtit ca trebuie sa o descopere. Daca la inceput mergea destul de rar, in ultimii ani s-a apropiat din ce in ce mai mult de universul scuba diving-ului si si-a luat licenta de diver, ca sa poata explora mai adanc lumea de sub ape.

Cea mai apropiata destinatie de Romania pentru scuba diving de top este Egiptul, dar nu a ajuns niciodata acolo. A ajuns insa la Marea Bariera de Corali din Australia, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, si odata ce a atins acest punct se gandeste la Mexic, Galapagos, Oceanul Indian. Costurile pentru achizitionarea unui echipament de scufundare sunt destul de mari, insa nu sunt principalele cheltuieli si nici nu este obligatorie cumpararea unui astfel de echipament, deoarece se poate inchiria de la compania de diving. Principalul cost este serviciul oferit de compania de diving, care consta in posibilitatea de a sta pe barca si a ajunge in locurile pentru scufundare. Costul poate fi intre 90 si 250 de euro pe zi, la care se adauga in mod evident costurile de deplasare si cazare. Pana acum, Bogdan Nitu a facut scufundari care l-au costat in jur de 5.000 – 6.000 de euro, bani pe care considera ca i-a cheltuit cel mai bine.

Sfatul lui pentru cei care cocheteaza cu ideea de scufundari este sa-si ia licenta cat mai repede si sa nu se multumeasca sa faca doar “discovery diving”, deoarece cu cat pot cobori mai adanc, cu atat cresc sansele de a vedea lucruri mai spectaculoase, cum a fost, de pilda, un imens rechin pe care Bogdan l-a vazut la distanta de numai 15-20 de metri la Marea Bariera de Corali. L-a fotografiat, numai ca, surpriza, se terminase bateria aparatului si ultima poza captata era cea a unui pestisor galben de 10 cm.

A trecut de la extaz la agonie, dar numai pentru putin timp, fiindca a ramas bucuria unica de a fi pozat un rechin in libertate. Chiar daca poza nu a iesit, a trait momentul cu asa o intensitate, ca si cum ar fi facut-o. Nu o singura data s-a gandit chiar sa construiasca un business in jurul uneia dintre pasiunile sale. Ii vin mereu tot felul de idei, mai ales cand practica acele sporturi,  doar ca deocamdata nu a gasit si timpul necesar sau partenerul cu care sa le puna in practica.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: