Din Europa, oriunde în lume, prin UPS

Din Europa, oriunde în lume, prin UPS

UPS a lansat un serviciu B2C pentru transportul vinurilor din Europa, inclusiv România, oriunde în lume. Compania își extinde astfel capabilitatea de a transporta alcool, vin și bere. Utilizând unul dintre serviciile de transport UPS Express sau Standard, cei interesați pot primi acasă vinurile favorite, direct de la podgorie. Potrivit studiului VINEXPO/IWSR Global Study 2015-2020 din 2017, importurile de vinuri

Turismul viticol, în creștere

Turismul viticol, în creștere

Nu trebuie să mergi în Franța ca să deguști un vin bun. Poți găsi vinuri extraordinare și în Romania, iar acest lucru se vede și în creșterea interesului pentru turismul viticol. “Turismul viticol este un sector care creşte încet, dar dezvoltarea este una continuă. Publicul este din ce în ce mai educat şi începe să aprecieze această nişă a sectorului

Lecţia de degustare, by Liliac

Lecţia de degustare, by Liliac

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc evenimentul Women & Wine, powered by Liliac, The Wine of Transylvania. Doamne şi domnişoare, din diferite industrii, au venit pentru a învăţa mai multe despre vinul care li se potriveşte. Transilvania a fost dintotdeauna un tărâm al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile de valoare care îşi au obârşia pe

Vine vremea vinurilor locale

Vine vremea vinurilor locale

Și-a început cariera la Ritz și de peste 30 de ani spune poveștile celor mai rafinate vinuri din lume. A servit Petrus, Romanée Conti sau Château Yquem și a vizitat podgorii excepționale, dar cunoaște și vinurile românești și apreciază Feteasca. Am discutat cu Thierry Corona, președintele Asociaţiei Somelierilor din Europa, despre schimbările din industria vinurilor, despre importanța consumului de vinuri

Când turismul se împletește cu vinul bun

Când turismul se împletește cu vinul bun

Undeva pe ultimele petice de pământ românesc în drumul spre porțile Orientului, la o palmă de trecerea peste graniță înspre Bulgaria, o româncă a făcut legământ cu Dunărea, chiar pe malurile ei, ca fiecare să pună la bătaie ce are mai bun, spre binele oamenilor. Bătrânul fluviu s-a învoit să aducă ce are mai de preț: pământul roditor, frumuseți pentru

Cât costă producerea unui vin spumant?

Cât costă producerea unui vin spumant?

România este cunoscută pentru zonele viticole și pentru vinurile îmbuteliate pe care le produc cele peste 150 crame din toată țara. Pe lângă vinurile albe, roșii și rose care sunt considerate liniștite, și vinurile spumante au o cerere din ce în ce mai mare pe piață. “Pentru a produce un vin spumant de calitate ai nevoie de climatul potrivit pentru

Lucrătorii din Purcari cântă ”We are the champions”

Lucrătorii din Purcari cântă ”We are the champions”

Pentru a celebra faptul că a devenit cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est la Decanter Wine Awards în 2015 și 2016,  Purcari a lansat spotul ”We are the champions”. Spotul a fost realizat de regizorul Viorel Mardare și producătorul Sergiu Prodan, împreună cu sătenii din Purcari pe post de soliști. ”Am tot respectul pentru întreaga noastră

Roadele reinventării tradiției

Roadele reinventării tradiției

Acum 16 ani, Vincon era o companie de stat în dificultate, dar investițiile și retehnologizarea au făcut ca, la doi ani de la privatizare, să se facă remarcată pe piață. Luchi Georgescu, președinte Vincon Romania, spune că 2016 este unul dintre cei mai buni ani la nivel de producție. Cum a evoluat businessul Vincon în cursul acestui an? Vincon are

Vine vremea vinului

Vine vremea vinului

Românii prind, încet-încet, gustul vinului de calitate, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori, pasionați de universul fascinant al oenologiei, deschid noi crame și podgorii, care se luptă de la egal la egal cu producătorii tradiționali. Somelieri străini, participarea la târguri internaționale, precum și pariul pe turismul viticol sunt doar câteva dintre armele care îi fac pe antreprenori să vadă

Arhitectul stării de bine

Arhitectul stării de bine

Pentru Sergiu Nedelea, meseria de somelier s-a transformat într-o pasiune mistuitoare. Cursurile de profil au fost doar primul pas, fiindcă studiul individual și practica zilnică sunt esențiale. Plus deschiderea de a experimenta continuu. Cum a evoluat piața românească a vinului în ultimii ani? S-au schimbat obiceiurile de consum? Piața românească a evoluat poate încet, dar sigur și consistent, în direcția