Cât costă producerea unui vin spumant?

Cât costă producerea unui vin spumant?

România este cunoscută pentru zonele viticole și pentru vinurile îmbuteliate pe care le produc cele peste 150 crame din toată țara. Pe lângă vinurile albe, roșii și rose care sunt considerate liniștite, și vinurile spumante au o cerere din ce în ce mai mare pe piață. “Pentru a produce un vin spumant de calitate ai nevoie de climatul potrivit pentru

Roadele reinventării tradiției

Roadele reinventării tradiției

Acum 16 ani, Vincon era o companie de stat în dificultate, dar investițiile și retehnologizarea au făcut ca, la doi ani de la privatizare, să se facă remarcată pe piață. Luchi Georgescu, președinte Vincon Romania, spune că 2016 este unul dintre cei mai buni ani la nivel de producție. Cum a evoluat businessul Vincon în cursul acestui an? Vincon are

Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

Situată pe domeniul Vila Dobrușa, în inima Drăgășanilor, crama Avincis își suprinde oaspeții cu o experiență viticolă completă, comparabilă cu cele din Toscana sau Bordeaux, unde istoria turismului oenologic datează de sute de ani. Proiectul este menit să readucă vinurile românești pe harta internațională și totodată, să valorifice oenoturismul, prin oferirea unor pachete turistice care includ cazare, masa, degustare de

Vine vremea vinului

Vine vremea vinului

Românii prind, încet-încet, gustul vinului de calitate, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori, pasionați de universul fascinant al oenologiei, deschid noi crame și podgorii, care se luptă de la egal la egal cu producătorii tradiționali. Somelieri străini, participarea la târguri internaționale, precum și pariul pe turismul viticol sunt doar câteva dintre armele care îi fac pe antreprenori să vadă

Arhitectul stării de bine

Arhitectul stării de bine

Pentru Sergiu Nedelea, meseria de somelier s-a transformat într-o pasiune mistuitoare. Cursurile de profil au fost doar primul pas, fiindcă studiul individual și practica zilnică sunt esențiale. Plus deschiderea de a experimenta continuu. Cum a evoluat piața românească a vinului în ultimii ani? S-au schimbat obiceiurile de consum? Piața românească a evoluat poate încet, dar sigur și consistent, în direcția

Pledoarie pentru autenticitate

Pledoarie pentru autenticitate

Oliver Bauer este creatorul vinurilor Știrbey, iar în 2012 a înființat și o cramă, unde face vinuri dintr-un singur soi, obținute prin metode tradiționale de vinificație dar cu ajutorul tehnologiei moderne. Spune că este mai degrabă „un ghid al vinurilor“ decât un producător, pentru că vrea să lase fiecare vin să se exprime singur. Erați deja un cunoscut creator de

Harta cramelor turistice din România

Harta cramelor turistice din România

În România există peste 140 de crame care produc vin îmbuteliat, iar numărul celor pot primi turiști în vizită pentru a le prezenta vinurile, podgoriile și poveștile din spatele fiecărei etichete a ajuns la 60, potrivit unei analize realizate de CrameRomania.ro. Site-ul a realizat și o hartă a cramelor din România unde se poate practica turismul viticol. Cele mai multe

Romania a exportat vin de 24 mil. euro

Romania a exportat vin de 24 mil. euro

In 2015, Romania exportat aproape 14 milioane de litri de vin, in valoare totala de 24 milioane de euro, potrivit datelor APEV Romania. Cele mai importante cinci piete de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda si Bulgaria. La nivel de volume, 78%, mai exact 11 milioane de litri in valoare de 17 milioane de euro

Doua noi promisiuni de la Aurelia Visinescu

Doua noi promisiuni de la Aurelia Visinescu

Oenologul Aurelia Visinescu a lasat gama de vinuri Promessa, dedicata  exclusiv retailului modern, disponibila deja in Selgros, Kaufland, Auchan si Carrefour. Promessa Feteasca Neagra & Syrah 2013 reuneste doua soiuri cu personalitate puternica dar care se intrepatrund foarte bine . Vinul abunda in buchet de visine, coacaze negre, prune, condimente si are un gust intens, bine echilibrat. Notele de vanilie

Le Manoir deschide o ciocolaterie si un restaurant de sushi cu take away

Le Manoir deschide o ciocolaterie si un restaurant de sushi cu take away

Magazinul de vinuri si gastronomie premium Le Manoir se extinde prin deschiderea primei ciocolaterii Michel Cluizel din Bucuresti si a unui restaurant cu take away SushiRoom. Investitiile in cele doua proiecte, se ridica la aproximativ 200.000, respectiv 150.000 de euro.  Le Manoir intentioneaza sa deschida cel putin inca un magazin Michel Cluizel in Bucuresti, in cursul anului 2016, iar SushiRoom este inceputul