Analize Marketing

Netflix revolutioneaza lumea televiziunii

22 apr. 2016 5 min

Netflix revolutioneaza lumea televiziunii

Reading Time: 5 minute

Fenomenul Netflix, inceput in America, s-a extins de anul acesta in toata lumea si are peste 75 de milioane de abonati, in mai mult de 190 de tari. Liderul mondial al televiziunii pe internet ofera peste 125 de milioane de ore de emisiuni TV si filme pe zi, inclusiv seriale originale, documentare si filme de lungmetraj.

M-am numarat pritre jurnalistii prezenti la conferinta globala de la Paris, unde executivii companiei Netflix au anuntat in premiera globalizarea retelei in materie de continut. „Astazi producem seriale in toata lumea, cu echipe din toata lumea si distribuim continutul in toata lumea!”, a spus Reed Hastings, CEO-ul Netflix, in deschiderea conferintei care s-a desfasurat la La Cite du Cinema. Niciun alt producator sau televiziune nu poate atinge reach-ul enorm pe care il au filmele retelei, sau puterea sa te lanseze in intrega lume, asa cum o face Netflix – aceasta este concluzia si parerea zecilor de actori care au fost prezenti la conferinta.

Televiziunea pe internet este urma­torul nivel al divertismentului. Platforma ia tot ce e mai bun de la celelalte medii, radio, televiziunea clasica si chiar din literatura, si ofera „binge viewing”, consumul mai multor episoade la rand, un mod de a vedea serialele devenit deja obicei si o adevarata experienta de a petrece zi si noapte legat de un serial, atat pentru abonati cat si pentru vedete, asa cum multe dintre ele au declarat pe scena conferintei.

De la inceputul acestui an, Netflix este disponibil si in Romania, iar abonamentul este de 10 euro pe luna. Serviciul prezent la noi ofera pentru moment un catalog de filme mai re­strans decat in alte tari si fara sub­ti­trari in limba romana. „Este o problema legata de felul in care se licentiaza drepturile de difuzare. Cand s-au lansat filmele, n-au fost prevazute drepturi de difuzare pentru toate tarile lumii. Se lucreaza insa la acest aspect pentru ca intentia noastra este oferim tuturor abonatilor, cat mai curand, intregul portofoliu de filme!” a precizat Reed Hastings.

Tot in premiera, Reed Hastings a anuntat la conferinta si noile seriale pe care Netflix le lanseaza in acest an.

Netflix Event, Paris 11.04.2016 Special Correspondents Panel Eric BanaSpecial Correspondents” este o comedie despre jurnalisti cu Eric Bana si Ricky Gervais. Va fi un film cu multa substanta, dar mai ales umor, dupa chimia fantastica pe care o au intre ei! Filmul va putea fi vazut incepand cu 29 aprilie. „Marseille”, un serial realizat integral in Franta, cu Gerard Depardieu in rolul principal, va fi lansat pe 5 mai, inclusiv in Romania. „The Crown” va avea premiera pe 4 noiembrie. Filmul o are in centru pe Elisabeta a II-a si a fost creat de dramaturgul britanic Peter Morgan. „Dark” este un thriller fantastic realizat in Germania si va fi in limba germana. „Beat Bugs”, un film de animatie creat de Josh Wakely, va readuce in actualitate muzica Beatlesilor pentru generatia tanara si foarte tanara. „Voltron: Legendary Defender” – Netflix si DreamWorks Animation isi unesc fortele pentru o noua serie de animatie Voltron!

Spre bucuria abonatilor, tot din aceasta primavara incep si noile serii ale deja celebrelor seriale „Unbreakable Kimmy Schmidt”, „Orange Is The New Black” si „Marco Polo”.

Lorenzo Richelmy, protagonistul lui „Marco Polo”, a anuntat la conferinta ca cea de-a doua serie va fi disponibila pe 1 iulie. Actorul italian a precizat ca dupa o prima serie care a avut rolul de a prezenta civilizatia mongola si contextul in care se desfasoara actiunea, urmeaza una de-a dreptul exploziva. „In prima serie am creat cutia in care se desfasoara lucrurile, iar acum ne vom distra in interiorul cutiei. Actiunea va fi intensa si intunecata!”

In acelasi ton se anunta si noua serie „Orange is the New Black”. Kate din Mulgrew (Red) a anuntat grav, la microfon, ca al patrulea sezon va fi unul „foarte intunecat”.

Netflix Event, Paris 11.04.2016 House of Cards Panel (L-R) Ted Sarandos, Kevin SpaceyDe la Kevin Spacey la Frank Underwood

Este cea mai puternica vedeta a Netflix, actorul care a reusit performanta sa fie iubit si temut in acelasi timp. Am avut ocazia sa-l intalnesc la conferinta Netflix. In realitate, vocea lui pare mai puternica, iar dictia sa impecabila te transpune in lumea pe care a reusit s-o creeze. „Ma fascineaza Underwood. Il redescopar in fiecare sezon. Mereu descopar ceva nou despre el!”, a spus Kevin Spacey zambind. „Oamenii nu ma mai intreaba ce va fi in urmatorul sezon. S-au obisnuit ca nu le spun si ma bucur sa primesc reactii antagonice de la public. Se bucura cand ma intalnesc, dar ii vad ca se tem, in egala masura”, a mai spus el. Succesul „House of Cards” a venit peste noapte si i-a surprins pe producatori, dar mai ales pe celebrul actor. „Am fost in China. Toti oamenii voiau sa-mi vorbeasca, ma salutau si ma admirau, asa cum nu mi se intamplase pana atunci. «Ce naiba s-a intamplat de cand am fost ultima oara in China?», i-am intrebat pe cei de la Netflix. «House of Cards», a fost raspunsul lor!”

Faptul ca oamenii pot vedea serialul oriunde in lume, cu subtitrare in aproape orice limba, a dus la o extrapolare a popularitatii actorilor, iar fiecare episod a ajuns sa fie urmarit cu sufletul la gura pe tot globul. „M-a intrebat cineva daca n-am impins cumva prea mult limitele in «House of Cards», facandu-l pe Underwood atat de periculos. Nu cred. Cand ajung acasa si dau drumul la televizor, vad ca in realitate lucrurile sunt asemanatoare”, a mai spus, plin de substanta, actorul, adaugand ca, in China, presedintele Underwood este perceput, culmea, ca luptand impotriva coruptiei!

Intrebat cum s-a pregatit pentru acest rol, Spacey a spus ca i-au trebuit 12 ani sa poata duce la acest nivel rolul lui Underwod. „N-am vrut sa fac multe filme, ci sa devin un actor mai bun! Cand m-am mutat la Londra mi-am propus sa fac o piesa de teatru pe an, pentru ca am vrut sa evoluez. Am jucat, an dupa an, roluri grele, alaturi de actori excelenti. Piesele, actorii si publicul m-au ajutat sa evoluez cate putin in fiecare zi. Stiu acum ca cele 12-13 piese produse si in care am jucat din 2003 pana am ajuns sa filmez «House of Cards» m-au ajutat. Sa joc este pentru mine ca in tenis: sunt aceleasi reguli, dar trebuie sa faci mereu ceva diferit! Cred ca acum 12 ani nu eram pregatit sa fac acest rol si ca tot acest timp m-a ajutat sa evoluez. Cred ca este nevoie de multa teatralitate ca sa mentii senzatia ca personajul meu este un om real. Iar in film, totul este despre teatru!”, a mai spus Spacey, care a acaparat ca un magician jurnalistii prezenti si a reusit sa atraga dupa fiecare raspuns valuri de aplauze.

Nu si-a incheiat prezenta la conferinta globala Netflix fara sa anunte ca noua serie va avea parte de aceeasi intriga si tensiune cu care ne-a obisnuit.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: