Companii Lifestyle Stiri

Romanii dau ceafa de porc pe salata

28 iun. 2016 2 min

Romanii dau ceafa de porc pe salata

Reading Time: 2 minute

Temperaturile ridicate ii determina pe romani sa manance mai sanatos. Multi dintre cei care comandau preparate prajite si feluri pe baza de de carne si-au schimbat preferintele si aleg acum salatele, potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania.

Salatele sunt preferate in special de femei, care genereaza peste 70% din totalul comenzilor de salate inregistrate de restaurantele listate pe platforma.

Pentru ca vor sa aiba o silueta supla la plaja, tot mai multi romani, in special femeile, renunta la pizza, ceafa de porc sau burgeri cu cartofi prajiti si comanda preponderent salate usoare. Potrivit datelor foodpanda.ro, de la inceputul lunii mai si pana in prezent, numarul comenzilor de preparate culinare de acest gen a inregistrat un avans de circa 50% comparativ cu media raportata anterior perioadei analizate.

Topul oraselor in care se comanda cele mai multe salate este condus de Bucuresti, urmat de Cluj-Napoca si Timisoara, conform datelor foodpanda.

”Cresterea temperaturilor influenteaza direct proportional numarul comenzilor pentru mancaruri usoare de vara, salatele fiind preferate de majoritatea clientilor”, declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

“Cea mai mare cerere pentru astfel de sortimente culinare se inregistreaza in intervalul orar 17.00 – 21.00, cand oamenii se intorc de la birou si vor sa se bucure de preparate cu numar redus de calorii, ca sa poata obtine mai usor silueta perfecta pentru plaja. Datele inregistrate pe platforma arata ca acest obiectiv este important mai ales pentru doamne si domnisoare, care sunt mai constiincioase si comanda salate mult mai des fata de barbati”, declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Potrivit acestuia, aproximativ 70% dintre comenzile de salate inregistrate pe foodpanda sunt plasate de femei. Insa, ponderea barbatilor fideli acestor feluri de mancare este cu 15% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestia reprezentau un sfert din totalul clientilor care comandau salate.

Valoarea bonului mediu pentru preparatele sarace in calorii este de aproximativ 63 de lei, mai mare cu circa 20% fata de media inregistrata la nivel national pe platforma.

”Desi au scos din meniu mancarurile grele, barbatii, spre deosebire de femei, nu pot renunta la fel de usor si la carne. Astfel, cele mai multe salate comandate de acestia contin carne de pui. In schimb, femeile inlocuiesc acest aliment cu peste, creveti sau branza”, completeaza Radu Balaceanu.

Potrivit Country Manager-ului Foodpanda Romania, cele mai comandate preparate de pe platforma pe acest segment sunt salata asortata, combinata, adesea, cu preparate din carne slaba la gratar, salata Caesar, salata greceasca, salata cu ton si salata bulgareasca.

In ceea ce priveste bauturile comandate de amatorii de mancare sanatoasa, sucurile necarbogazoase sunt preferate de majoritatea clientilor, urmate de limonade, cerute de 30% dintre clienti, si fresh-uri de portocale, cu o pondere de 15% din total.    

Datele companiei mai arata ca romanii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru mancarea sanatoasa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: