Stiri Tech

44% dintre femei susțin că bărbații progresează mai repede în ​​domeniul IT

16 feb. 2021 2 min

44% dintre femei susțin că bărbații progresează mai repede în ​​domeniul IT

Reading Time: 2 minute

Ideea egalității de gen reprezintă mai mult decât simple corpuri fizice care circulă prin birouri. Este legată și de percepții, sentimente, stereotipuri și oportunități.

În acest scop, mai mult de două treimi intre femei (69%) au dat un semnal pozitiv, fiind acum mult mai încrezătoare că opiniile lor sunt respectate încă din prima zi, într-un post în domeniul tehnologiei, arată un raport Kaspersky.

Nivelurile crescute de lucru de acasă observate în ultimul an au avut, de asemenea, un efect comparativ pozitiv, 46% dintre femei fiind de acord că egalitatea de gen este îmbunătățită în rândul echipelor care lucrează de la distanță.

În general, raportul abordează parcursul mai lung către adevărata egalitate de gen, cu o reflecție completă asupra rezultatelor disponibile prin intermediul unui site web dedicat.

În ciuda unei îmbunătățiri globale a percepțiilor legate de reprezentarea de gen, peste o treime (38%) dintre femei susțin că lipsa femeilor din industria tehnologică le face precaute cu privire la intrarea lor în acest
sector.

Cote de gen

Deși aceste cifre pot părea relativ scăzute, ele subliniază diferența dintre îmbunătățirea treptată și egalitatea completă. Această noțiune este susținută de înțelegerea mai largă a faptului că 44% dintre femei susțin că bărbații progresează mai repede decât femeile în ​​domeniul IT.

Având în vedere că un procent similar (41%) este de acord cu faptul că o modalitate de împărțire mai egală pe genuri ar conduce la îmbunătățirea progresului în carieră și la rectificarea acestei nepotriviri, raportul poate concluziona că legătura dintre reprezentare și comportamentele generale, oportunitate și egalitate nu a fost realizată încă.

O perspectivă globală online, concepută pentru a sprijini rezultatele cercetării, arată, de asemenea, cum progresele înregistrează ritmuri diferite în funcție de regiuni: din Europa, unde echilibrul de gen pare să se fi înrăutățit în ultimii doi ani; în America de Nord, unde trecerea la lucrul la domiciliu ar fi putut accelera echilibrul; în America Latină, unde educația stimulează abilitarea tinerelor femei în tehnologie; și în cele din urmă, în APAC, unde intimidarea în rândul femeilor este acum depășită de poveștile de succes.

Pentru a ne asigura că experiențele profesionale pozitive ale femeilor se reflectă pe tot globul, sunt necesari pași și inițiative cheie pentru a sprijini o carieră în tehnologie, inclusiv furnizarea de programe de mentorat sau de stagiu pentru a oferi acces la oportunități și experiență. Dar, pentru a insufla credința că industria tehnologiei este un loc în care femeile pot lucra și reuși, călătoria trebuie să înceapă mult mai devreme.

„Problema stereotipurilor de gen trebuie abordată cu mult înainte ca femeile să intre la locul de muncă. Trebuie să înceapă de la școală, să angajeze și să încurajeze interesul pentru domeniile IT și tehnologie (…) Primul pas într-o nouă direcție este întotdeauna cel mai greu. Fără un mediu de susținere, fetele se pot lupta pentru a găsi spirite înrudite în comunitățile online sau la evenimente
relevante offline. Trebuie să vadă că profesioniștii IT sunt oameni obișnuiți, cu abilități și caracteristici diverse și că oricine poate aspira să se alăture spațiului tehnologic”,
comentează Noushin Shabab, Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team la Kaspersky.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: