Companii Stiri

Mai multe doze de aluminiu și mai puține PET-uri

2 dec. 2019 2 min

Mai multe doze de aluminiu și mai puține PET-uri

Reading Time: 2 minute

Folosim prea mult plastic și de cele mai multe ori îl folosim foarte greșit. Conform Comisiei Europene, la nivelul continentului sunt generate peste 25 de milioane de tone de deșeuri din plastic, însă mai puțin de 30% sunt colectate pentru a fi reciclate. În întreaga lume, plasticul reprezintă 85% din deșeurile de pe plaje și ajunge chiar și în plămânii și pe mesele noastre, iar efectele asupra sănătății ale microplasticului din aer, din apă și din alimente sunt încă necunoscute.

În acest context, producătorul de băuturi energizante HELL ENERGY vrea ca, în termen de 5 ani, 99% dintre produsele marca HELL ENERGY și XIXO să fie îmbuteliate numai în doze de aluminiu. Oricum, în ultimii 5 ani compania a reușit să reducă, treptat, numărul de produse îmbuteliate în sticle PET, ajungând ca în prezent peste 95% dintre produsele sale să fie îmbuteliate în doze de aluminiu ecologice 100% reciclabile. În prezent, HELL ENERGY deține propria unitate de producere a dozelor de aluminiu.

”În termen de cinci ani, peste 99% din produsele noastre vor fi îmbuteliate în doze de aluminiu”, a declarat Péter Pantl, Director de Comunicare și Marketing al HELL ENERGY.

Autoritățile încearcă să promoveze reciclarea și folosirea plasticului doar în cazurile strict necesare și au demarat proiecte internaționale prin care să se limiteze consumul. Chiar și în aceste condiții, la nivel european este reciclată o cantitate prea mică de plastic. De vină sunt costurile ridicate, scăderea calității materialului după reciclare și poluarea rezultată din procesul de reciclare. Potrivit Parlamentului European , în fiecare an, producția și incinerarea materialelor plastice emit aproximativ 400 de milioane de tone de CO2 la nivel global.

Poluare PET

La nivelul țării, conform statisticilor uneia dintre cele mai mari firme de cercetarea de piață, 25 de miliarde de produse îmbuteliate în PET-uri sunt vândute anual. Această cantitate este suficientă pentru a acoperi în totalitate suprafețele orașelor București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța.

”Dozele de aluminiu pe care le fabricăm sunt 100% reciclabile și pot fi reciclate de nenumărate ori și consider că le putem numi în siguranță ambalajele viitorului”, a declarat Barnabas Csereklye, CEO, HELL ENERGY.

Proprietățile aluminiului îl recomandă drept cea mai sustenabilă variantă de ambalare a băuturilor și alimentelor. Pe de o parte, dozele de aluminiu sunt 100% reciclabile, iar pe de altă parte, acestea pot fi reciclate de nenumărate ori fără a-și pierde calitatea sau proprietățile. În plus, o doză de aluminiu utilizată este reciclată și ajunge, în medie, în 60 de zile din nou pe raft, iar 95% din energia consumată pentru fabricarea ei este salvată. Ca proiecție, dacă toate dozele de aluminiu folosite într-un singur an ar fi reciclate, ar fi economisită suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul a 4 milioane de gospodării pentru un an.

Fabrica de doze de aluminiu a HELL ENEGY, QUALITY PACK, a fost inaugurată în anul 2017. Cu o suprafață de 42 000 de metri pătrați, fabrica are o capacitate de producție anuală de 1,5 miliarde de doze de aluminiu. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: