Companii Brand Focus CSR

Journey to Social Entrepreneurship: Cum creezi o afacere cu impact în societate?

2 dec. 2019 2 min

Journey to Social Entrepreneurship: Cum creezi o afacere cu impact în societate?

Reading Time: 2 minute

Echipa Ashoka România, inspirată de UniCredit Bank, a organizat evenimentul “Journey to Social Entrepreneurship”, o întâlnire care și-a propus să ofere îndrumare și răspunsuri la întrebările pe care toți cei ce își doresc să pornească în direcția antreprenoriatului social le au.

Conferința fost susținută de UniCredit ca parte a proiectului de antreprenoriat cu impact pe care l-a desfășurat în parteneriat cu Ashoka anul acesta, și anume seminariile pe care le-a susținut în cadrul Academiei.

Printre invitații conferinței s-au numărat Irina Tacu de la DOR, Tristram Stuart și Dennis Karpes, care au dezvoltat proiecte cu impact relevant în societate. Cei doi Ashoka Fellows au explicat care sunt pașii, rolurile și parteneriatele pe care trebuie să le faci pentru a fi relevant în antreprenoriatul social.

Cea de-a doua parte a evenimentului s-a bucurat de prezența lui cu Markus Freiburg, Founder & Managing Director FASE, unui reprezentant UniCredit Bank și Corinei Murafa, country director a Ashoka Romania, într-un panel pe tema Finanțărilor Sociale.

IMG 2190

Irina Tacu de la DOR a explicat ecosistemul antreprenorilor sociali despre care a povestit pe larg în ultima ediție a “24/7: Un ghid de viață și muncă pentru antreprenorul creativ”, un volum care cuprinde 20 de povești despre organizații, afaceri și alte inițiative care vor să aibă un impact în societate și despre oamenii care le construiesc;

IMG 2446

Tristram Stuart și Dennis Karpes, doi Ashoka Fellows care au dezvoltat proiecte cu impact masiv în societate au prezentat drumul lor ca antreprenori sociali.

Tristarm este autor, speaker, activist și expert în impactul risipei alimentare asupra mediului și societății.

Dennis Karpes, Ashoka Fellow și el, luptă cu degradarea solului cu cel mai recent proiect al său, Justdiggit. El face terenurile uscate din nou verzi prin captarea apei de ploaie și prin introducerea unei agriculturi durabile pentru a crea ecosisteme sănătoase.

Markus Freiburg a fondat Agenția de Finanțare pentru Antreprenoriat Social (FASE) din Germania, care facilitează accesarea de capital de creștere hibrid a întreprinderilor sociale din astfel încât să își poată mări impactul social. Astăzi, Markus este recunoscut ca lider în domeniul finanțelor sociale.

Evenimentul s-a desfășurat la Mezanin – Palatul Universul și a fost moderat de Adi Măniuțiu de la EM360 cu Adi Maniutiu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: