Analize Business Companii Management Stiri

Studiu Kantar: protecția angajaților trebuie să fie prioritatea zero pentru companii

3 apr. 2020 < 1 min

Studiu Kantar: protecția angajaților trebuie să fie prioritatea zero pentru companii

Reading Time: < 1 minut

O nouă cercetare de piață, realizată la nivel global de către Kantar, compania de cercetare de marketing si de media, arată că atât românii, cât și cei din alte țări, cred că protecția angajaților trebuie să fie prioritatea zero pentru companii.

Global, 78% dintre respondenți se așteaptă ca organizațiile să se preocupe acum, cu prioritate, de sănătatea angajaților si a conditiilor de la locul de muncă, urmați de 62% care cred ca personalul trebuie să poată să lucreze cât mai flexibil (program de lucru sau locul de muncă). Pentru români flexibilitatea (67%) este importantă într-o măsură mai mare decât la nivel global.

 Sprijinirea spitalelor (41%) și colaborarea mediului de business cu guvernele/autoritățile (35%) sunt alte asteptari notabile menționate global. Dacă sprijinirea spitalelor este menționată și de aproape jumătate dintre respondenții români (48%), următoarea lor preocupare este alta, fiind legată de capacitatea companiilor de a asigura distribuția produselor si seviciilor (47%).

Rezultatele primului val ale Barometrului Covid-19 au la bază cel mai extins studiu sindicalizat de acest fel din lume, în acest moment, realizat pe mai mult de 30.000 de persoane (1000 doar în România) din peste 50 de țări. Datele au fost culese in perioada 14-23 martie 2020. La startul sondajului, erau deja 200 de mii de cazuri de persoane infectate la nivel global iar in Romania 260. Astazi sunt deja peste 1 milion în intreaga lume și peste 2700 in Romania.

Foto: Dmitry-Belyaev-Dreamstime

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: