Stiri

Autobuzele din București vor putea fi urmărite pe Google Maps în timp real

29 mart. 2023 < 1 min

Autobuzele din București vor putea fi urmărite pe Google Maps în timp real

Reading Time: < 1 minut

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că, începând de miercuri, aplicaţia Google Maps indică locul fiecărui mijloc de transport în comun în timp real şi oferă posibilitatea alegerii unui traseu optim.

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicaţia Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze. Aplicaţia calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând în variante metroul şi/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât şi un mare avantaj pentru pasageri, care îşi pot alege sau schimba traseul în funcţie de timpii de aşteptare”, a scris primarul general, pe Facebook.

Aplicaţia este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind „foarte uşor accesibilă” de către utilizatori, precizează Nicuşor Dan.

„Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucureşti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicaţiei Maps le poate accesa.

Astfel, ne aliniem marilor capitale europene în privinţa informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeaşi aplicaţie, călătorii se pot ghida în oricare din marile oraşe din Europa.

Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB şi TPBI”, afirmă el.

Articole pe aceeași temă: