Antreprenori by eMAG

Antreprenoriat fără riscuri

feb. 9, 2021 3 min

Antreprenoriat fără riscuri

Reading Time: 3 minute

Celor care doresc să devină antreprenori fără să își asume însă și riscurile aferente, Kirby România le propune un model de carieră interesant, identic cu alegerea unui business de tip franciză, cu un salariu pe măsură.   

Mai bine de jumătate dintre români visează la o carieră de antreprenor, însă doar puțini dintre aceștia reușesc să își vadă visul împlinit și reușesc să transforme în business propria pasiune. Motivele pentru care cei mai mulți tineri care cochetează cu ideea de a deveni propriul șef și, desigur, de a câștiga pe măsură nu urmează drumul antreprenoriatului variază de la teama de eșec la lipsa sumei de bani necesare unei investiții inițiale. Cum ar fi dacă ați putea totuși să vă împliniți visul de a deveni antreprenor fără să vă asumați riscuri? Unul din trei ­startup-uri eșuează în primul an de activitate, deci promisiunea lipsei riscurilor este una care atârnă cu greutate în favoarea alegerii unei cariere de antreprenor.

Dacă vă face cu ochiul un astfel de plan de carieră, prin care puteți deveni propriul șef, există Kirby, o organizație de vânzări directe de sisteme de cură­țenie, prezentă pe piața din România din 1994 și fondată de Dragan Kristic, care vă oferă posibilitatea să deveniți ­distri­buitori, oportunitate identică cu alegerea unui business de tip franciză. Nu ­numai că nu trebuie să scoateți bani din buzunar, dar compania vă oferă know-how, tehnologie, acces la rețeaua de furnizori, programe de training, bonusuri și, foarte important, de cele mai multe ori un capital de aproape 22.000 de euro, sub forma de produse Kirby.

„Cei mai buni agenți ai noștri, pe baza rezultatelor, devin team leaderi, iar cei mai buni team leaderi pot aplica pentru un program de antreprenor/distribuitor Kirby. Noi îl numim program de promovare, iar oportunitățile sunt extraordinare pentru toți cei care s-au săturat să lucreze pentru altcineva și vor să aibă propriul lor business”, spune Doru Vornicu, supervisorul organizației și, de la începutul anului trecut, persoana responsabilă de controlul operațiunilor Kirby la nivel național.

Potrivit lui Doru Vornicu, agenții Kirby România se bucură de trei programe de team building pe an, în cele mai cunoscute destinații internaționale, unde sunt cazați la cele mai bune hoteluri împreună cu fami­liile. Anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19 care a făcut extrem de dificile călătoriile în țări îndepărtate, agenții au fost în destinații mai apropiate precum Spania și Grecia, cel mai bun agent de vânzări a câștigat o mașină Dacia Logan nouă. Mai mult, 20% dintre cei mai buni agenți ai companiei au câștiguri care ajung la 3.500 de euro pe lună, iar câștigurile potențiale ca distribuitor pot ajunge și până la 200.000 de euro pe an.

Extindere națională și regională

Anul 2020 a fost unul extrem de bun pentru Kirby România, restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 au făcut ca românii să nu mai cheltuie la fel de mult pe călătorii sau pe haine și, cum au stat mai mult în casă, au ­investit preponderent în aparate electrocasnice, sistemele de curățenie fiind unele dintre cele mai căutate astfel de produse. Alte motoare de creștere a companiei, în ultimele 11 luni, au fost deschiderea unor birouri noi în Timișoara, Cluj și Craiova, dar și înmulțirea agenților de vânzări, atrași de libertatea de a fi propriii șefi și de câștigurile mari, în birourile deja existente. Kirby România are 20 de birouri în București, Brașov, Ploiești, Pitești, Constanța, Sibiu, Târgoviște și Buzău și aproape 200 de agenți de vânzări la nivel de organizație și peste
380 de angajați (dintre care peste 100 de ­operatori call center).

În 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4,4, milioane de euro la nivel de grup, iar pentru 2020, deși angajații au stat o perioadă bună de timp în lockdown, organizația a avut o creștere a veniturilor cu 10 procente. Pentru Kirby România și pentru Doru Vornicu, anul 2021 este unul al planurilor de extindere ambițioase. Pe agenda supervisorului companiei pe plan național sunt creșterea echipei până la 1.000 de angajați, deschiderea a 20 de locații noi și creșterea cifrei de afaceri la 15 milioane de euro la nivel de grup.

„Agenda mea este una regională, iar în 2021 intenționăm să deschidem alte 20 de locații noi. În ianuarie des­chidem al doilea birou în Iași, primul în Oradea, iar în perioada febru­arie – martie, primul birou din Galați și primul din Budapesta, plus alte 17 locații noi până la final de 2021. Avem astăzi manageri în training pentru toate cele 20 de birouri noi din țară, din Ungaria și din Repu­blica Moldova”, spune Doru Vornicu, care lucrează în Kirby din decembrie 2008 și la 35 de ani a devenit cel mai tânăr supervisor din istoria de 106 ani a companiei americane, toți ceilalți reușind această performanță după 20 de ani petrecuți în companie și la o vârstă de peste 48 de ani. „Pe termen lung ne dorim să ajungem în top cinci companii direct sales în România, să rămânem aici și peste jumătate de secol să devenim omniprezenți, iar când cineva propunță cuvântul «curățenie» să spună Kirby”, arată Doru Vornicu. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: