Creativitate Evenimente parteneri Stiri

CORE-Act LIFT OFF, instalație de new media art la RADAR 2021

25 nov. 2020 2 min

CORE-Act LIFT OFF, instalație de new media art la RADAR 2021

Reading Time: 2 minute

RADAR a lansat ultima instalație de new media art – CORE by RADAR, Act LIFT OFF, dezvoltată în colaborare cu încă 5 echipe de artiști și studiouri independente. CORE va fi disponibilă publicului larg în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului RADAR, ce va avea loc în primăvara anului 2021.

Această instalație unică în lume a fost susținută de UniCredit Bank, partener principal al festivalului RADAR, în colaborare cu ROMAERO, și celebrează 100 de ani de prezență în industria aeronautică. Un preview al instalației este disponibil pe Facebook și pe Youtube.

CORE by RADAR este o instalație generativă de lumini și sunet ce a integrat și reutilizat un fuselaj de avion BOEING 737, și înseamnă :

  • peste 400 de metri de led
  • 11 metri de fuselaj       
  • peste 1.200 de ore lucrate
  • 5 echipe creative și artiști independenți care au lucrat la ea

Echipele din spatele acestui proiect de new media art sunt:

  • Echipa Radar, coordonată de Mihai Cojocaru – concept & proiectare instalație, reconstrucție & reconfigurare fuselaj, direcție creativă & management resurse, echipe tehnice și artistice;
  • Adilău – creație & implementare soluții tehnice pentru reconstituirea fuselajului, consultanță, organizare & supraveghere procese și echipe tehnice;
  • Silviu Stroe – arhitect sisteme electronice și conectori, mixer & matcher
  • ygreq – creație, pregătire & montare instalație;
  • Aural Eye – studio de video mapping arhitectural;
  • Simina Oprescu – sound design;
  • Diț, Marius, Dani,  Motorul de Producție – producție și procese tehnice;

Vizitatorii celei de-a doua ediții a RADAR vor experimenta două instanțe:  în interior vor fi transpuși într-o instalație de light & sound design cu peste 400 de metri de led ce redefinesc spațiul într-o matrice virtuală la fiecare moment, iar exteriorul avionului va fi redefinit printr-un show de video-mapping.

RADAR s-a născut ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creație pentru artiști. Aceasta inițiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artiști din toată țara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design.

Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale originale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: