Editorial

Cum am cucerit Londra

17 feb. 2012 2 min

Cum am cucerit Londra

Reading Time: 2 minute

Am fost facuti sa fim jurnalisti. Am ales sa fim jurnalisti fara granite! Noi, membrii echipei Biz, ne numaram printre cei mai privilegiati oameni. Cred cu tarie ca avem o viata extraordinara. Sa traiesti facand ceea ce-ti place si sa poti ridica zi de zi propria stacheta, propunandu-ti sa fii si mai bun, este simplu: viata noastra de zi cu zi.

Biz Bruxelles a fost primul proiect special Biz realizat integral peste hotarele tarii. Imi amintesc cat de mult ne-a placut sa lucram la acel numar al revistei si ce succes am avut cu acel proiect. Imi amintesc si neincrederea multora dintre cei care auzeau ca vom realiza o intreaga revista cu intreaga echipa relocata pentru o saptamana in afara tarii. Dar cel mai bine imi amintesc ca, la intrebarile prietenilor, raspundeam plina de satisfactie ca pentru asta am fost facuti. Pentru astfel de proiecte speciale.

Biz Londra este asadar inca o confirmare. Un proiect special de succes. Timp de o saptamana, oameni marcanti din afacerile, politica si cultura britanica s-au intalnit cu noi si chiar au trait alaturi de echipa Biz ceea ce cu mare drag numim experienta londoneza a revistei.

De la interlocutori din domeniul financiar-bancar sau din comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice pana la ambasadori si analisti economici, de la interviuri cu cei mai proeminenti oameni de branding si marketing pana la intalniri cu romanii care au reusit sa se impuna in Londra, echipa Biz a reusit intr-o saptamana de lucru intens sa viziteze si cele mai cunoscute atractii londoneze, pub-uri si restaurante, muzee, teatre si parcuri si sa simta acel suflu unic, dar atat de frumos si studiat diferit pe care il au Londra si toti cei care se simt englezi.

Am observat, spre deosebire de alte tari, ca englezii sunt foarte selectivi cu cei cu care se intalnesc. Si, atentie, te verifica! Interlocutorii stiau cine suntem. Ce am mai facut. Ce articole a mai scris jurnalistul cu care se intalneau. Spiritul critic de care dau dovada pana si in cea mai banala situatie este cu siguranta una dintre explicatiile succesului de care Marea Britanie se bucura indiferent de crize si probleme.

Am revenit in tara cuceriti de aceasta capitala. Convinsi ca intr-o astfel de tara ne-ar placea sa se transforme si a noastra. Dar mai ales intelegand marea diferenta dintre tarile noastre: daca in Romania aproape toata lumea se straduieste sa fie cineva, sa-si etaleze calitatile si atuurile, in Marea Britanie este mai important sa faci ceva decat sa fii cineva. Va invit sa meditam macar putin la aceasta realitate. Sa ne gandim de fapt ce dorim sa transmitem ca persoane si ca natie. Si, mai mult, sa ne gandim ce ne-ar placea sa ramana in final despre noi.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: