Lifestyle

Cum să faci un cocktail ca un profesionist

24/04/2020 6 min read

Cum să faci un cocktail ca un profesionist

Reading Time: 6 minute

Chiar dacă acum stau acasă, unii dintre cei mai buni barmani din România au conceput o serie de rețete de cocktailuri pe care le puteți reproduce ușor cu ce aveți prin casă.

Pink & Orange

Rețetă de Adina Ion
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
  • Kinley Orange (150 ml)
  • Gheață (6 cuburi)
  • Căpșune (2 buc.)
  • Piper

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu căpșuni și cu piper.

Lillet & Tonic

Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Lillet Blanc (60 ml)
  • Apă tonică (130 ml)
  • Felie de castravete (2 buc.)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.

Pink Spritz

Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu

Ingrediente:

  • Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
  • Lillet Rose (30 ml)
  • Apă tonică (100 ml)
  • Căpșune (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu căpșuni.

Brasil Apple

Rețetă de Andrei Sorin Flenchia,
Toulouse Café Brasserie

Ingrediente:

  • Ballantine’s Brasil (40 ml)
  • Suc de mere (150 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.

Chivas Ginger

Rețetă de Ciprian Ștefan,
Barissimo Cocktail Bar, Constanța

Ingrediente:

  • Chivas Regal 12 (40 ml)
  • Bere de ghimbir (150 ml)
  • Felie lămâie (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lămâie.

Chivas Sour

Rețetă de Mihai Pop
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Chivas Regal 12 (40 ml)
  • Suc de lămâie (20 ml)
  • Sirop de zahăr (20 ml)
  • Angostura Bitter (2 picături)
  • Coajă de portocală (1 buc.)
  • Gheață (14 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață
și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un
pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.

Jameson Sprite & Lime

Rețetă de Silviu Popa,
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Jameson Original (40 ml)
  • Sprite (150 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele
într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.

Irish Coffee

Rețetă de David Ștefan Codrea
Sisters Café, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Jameson Original (30 ml)
  • Cafea (150 ml)
  • Miere (10 ml)
  • Frișcă lichidă (30 ml)

Mod de preparare:

Se pun 100 ml de frișcă într‑un borcan gol. Se agită bine cu capacul pus pentru a aera frișca. Apoi se pune cafea preparată într-un pahar alături de Jameson Original și miere.
Se omogenizează bine și se toarnă ușor deasupra aproximativ 30 ml de frișcă formând astfel
un strat plutitor.

Fresh Cubano

Rețetă de Claudiu Drașovean 
The Box, Sibiu

Ingrediente:

  • Havana 3 años (40 ml)
  • Sirop de miere (20 ml)
  • Suc proaspăt de grapefruit (120 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.

Absolut Soda

Rețetă de Paul Ilie 
Aftăr Stube, Brașov

Ingrediente:

  • Absolut Original (20 ml)
  • Apă minerală (150 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță si apoi se decorează
cu o felie de lime.

Absolut Grapefruit Soda

Rețetă de Claudiu Szabo
Chios, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Absolut Original (20 ml)
  • Grapefruit Soda (150 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează și se decorează cu o felie de lime.

Hot Berries

Rețetă de Adina Ion,
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Lillet Rose (30 ml)
  • Ceai cald de merișoare și căpșune (200 ml)
  • Zmeură cu miere (5 buc.)

Mod de preparare:

Se infuzează ceai de merișoare și căpșuni în apă caldă. Într-o cană se toarnă Lillet Rose și se pune peste ceai. Se pregătește un bol cu zmeura amestecată cu miere care se servește alături de băutură.

Pink Pineapple Spritz

Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
  • Lillet Rose (30 ml)
  • Suc de ananas din compot (30 ml)
  • Apă tonică (100 ml)
  • Fructe roșii congelate (5 buc.)
  • Ananas din compot (5 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.

Pink Grapefruit Tonic

Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu

Ingrediente:

  • Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
  • Apă tonică cu aromă de grapefruit (150 ml)
  • Felie de grapefruit (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de grapefruit.

Scotch Riki

Rețetă de Silviu Bălășescu
Jaxx American Restaurant, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Ballantine’s Finest (40 ml)
  • Suc proaspăt de lime (10 ml)
  • Coajă de lime (1 buc. )
  • Apă minerală (150 ml)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime și se parfumează băutura cu coaja de la un lime.

Finest Cherry Soda

Rețetă de Horea Galoș
The London, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Ballantine’s Finest (40 ml)
  • Suc de compot de cireșe (60 ml)
  • Apă minerală (90 ml)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o cireașă din compot.

Chivas Collins

Rețetă de Vlăduț-Lucian Chirițoiu
Barissimo Cocktail Bar, Constanța

Ingrediente:

  • Chivas Regal 12 (40ml)
  • Sirop de miere (10ml)
  • Suc de lămâie (30ml)
  • Coajă de portocală (1buc)
  • Apă minerală (80ml)
  • Gheață (14 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.

Pick me J

Rețetă de Silviu Popa
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Jameson Original (40 ml)
  • Sirop de vanilie (20 ml)
  • Cold Brew (40 ml)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează cu o linguriță și se savurează fără garniș.

Ginger Mates

Rețetă de Diego Pandelea
Decadence Restaurant, București

Ingrediente:

  • Jameson Caskmates (40 ml)
  • Ginger Beer (150 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Baton scorțișoară (1 buc.)
  • Tulpină busuioc (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime, un baton de scorțișoară și o tulpină de busuioc.

Sourcherry Especial

Rețetă de Alexandru Giurgiu 
Samsara Food House, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Havana Especial (40 ml)
  • Vișinată (15 ml)
  • Bere de ghimbir (130 ml)
  • Felie de lime (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.

I Wish I Was in Havana

Rețetă de Alexandru Hughiur
Oficiul 1, București

Ingrediente:

  • Havana 7 años (40 ml)
  • Gem de piersici (1 linguriță)
  • Suc proaspăt de portocale (20 ml)
  • Suc proaspăt de lime (20 ml)
  • Coajă de portocală (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de portocală.

Absolut Apple Pie

Rețetă de Ionuț Negrea
Casa Tiff, Cluj-Napoca

Ingrediente:

  • Absolut Original (20 ml)
  • Compot de mere (130 ml)
  • Sirop de miere (20 ml)
  • Suc proaspăt de lămâie (20 ml)
  • Coajă de lămâie (1 buc.)
  • Gheață (6 cuburi)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de lămâie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă