BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Efectul COVID-19 asupra industriei aviatice

7 apr. 2020 2 min

Efectul COVID-19 asupra industriei aviatice

Reading Time: 2 minute

Pandemia a produs o scădere cu 77% a industriei aviatice la nivel global, arată o analiză a companiei consultanță ForwardKeys. În săptămâna 30 martie – 5 aprilie, capacitatea totală de zbor la nivel internațional fost de doar 23% din cât era în prima săptămână a lunii aprilie a anului trecut. În prezent, industria funcționează la o capacitate de doar 10 milioane de locuri pentru asigura călătoriile esențiale, spre deosebire de 44,1 milioane cu un an în urmă.

Analizând primul trimestru al anului, capacitatea de zbor este cu 9,4% mai mică comparativ cu trimestrul întâi al anului 2019 (482 de milioane de locuri în primul trimestru al acestui an față de 532 de milioane în trimestrul 1 din 2019). Declinul a început cu ultima săptămână a lunii ianuarie când guvernul chinez a impus primele restricții. De atunci până la jumătatea lunii martie, capacitatea de zbor a scăzut substanțial până la recordul negativ de la finalul lunii martie.

Primele trei linii aeriene încă operaționale în prima săptămână a lunii aprilie (30 martie – 5 aprilie) sunt: KLM (800.000 de locuri), Qatar Airways (aproape 500.000 de locuri) și Ryanair (400.000 de locuri). Acestea sunt urmate, în ordine descrescătoare de Delta, Air France, American, BA, Wizz Air, Cathay Pacific și Jeju.

Topul se va schimba, curând,  în condițiile în care Ryanair a anunțat că-și va menține la sol aproape întreaga flotă din cauza pandemiei.

“Guvernele au închis granițe și ca urmare a acestui fapt, industria aviatică și-a redus considerabil operațiunile. Când lucrurile se vor mai liniști, e posibil ca piața să nu se mai întoarcă la efervescența de la începutul anului, oricum nu va reveni așa de ușor cum cred unii. E posibil ca unele linii aeriene să intre în faliment, clienții să-și piardă încrederea și e posibil să fie nevoie de unele discounturi ca să se redreseze cererea”, comentează  Olivier Ponti, VP Insights la ForwardKeys, pe marginea acestei analize. 

Foto: © Alexaldo | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: