Companii Stiri

Mașini electrice la Uber

27/02/2018 4 min read

Mașini electrice la Uber

Reading Time: 4 minute

Uber lansează în București UberGREEN, un nou serviciu cu mașini 100% electrice, cu 0 emisii de carbon. Serviciul pilot începe cu 20 de mașini Renault Zoe și își propune ca cel puțin 10.000 de oameni să folosească serviciul până la finalul lunii aprilie.

București este primul oraș din Europa Centrală și de Est cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto și Zurich.

Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom, dar este încă o cale lungă până acolo. Scopul acestui serviciu pilot este să facă mobilitatea electrică accesibilă unui număr de oameni mai mare ca niciodată și să contribuie la dezvoltarea transportului electric în București. Nu putem reuși singuri – vrem să încheiem parteneriate cu autoritățile, cu producătorii auto și cu alți actori din zona de energie pentru a face mașinile electrice disponibile tuturor, peste tot” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot UberGREEN pentru că este una dintre cele mai importante țări din Uniunea Europeană pentru Uber (România este a doua piață pentru Uber în Europa Centrală și de Est și a cincea piață din UE, ca mărime), dar și pentru că București se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului. În București, Uber are 500.000 utilizatori.

“Bucureștiul are nevoie urgentă de un plan de transformare. Nivelul de poluare din Capitală, situat mult peste media europeană admisă, nu mai este o noutate. Astăzi, suntem expuși inhalării unor substanțe extrem de periculoase ce pot avea repercusiuni grave asupra sănătății noastre și a copiilor noștri. Necesitatea dublării spațiului verde pentru fiecare locuitor este foarte mare. Lipsa implementării acestui lucru poate avea un impact financiar semnificativ, din perspectiva Curții Europene de Justiție. Cuantumul penalităților poate ajunge chiar și până la valoarea de 100 de milioane de euro pe zi. Avem nevoie de o infrastructură inteligentă pentru transportul persoanelor, efectuată prin intermediul mașinilor verzi și în condiții de maximă siguranță a pasagerilor” a spus Andrei Coșuleanu, Executive Director, Let’s do it România

Mașinile din serviciul pilot UberGREEN în București sunt modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof) după o singură încărcare. Autonomia de 400 km NEDC înseamnă o distanță dublă față de cea avută de modelul anterior și este cea mai bună autonomie disponibilă pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din România. ZOE, echipată cu noua baterie Z.E. 40, este fabricată la uzinele Renault Flins, în Franța.

Uber a colaborat cu Eldrive pentru a le oferi partenerilor interesați să facă parte din serviciul pilot cea mai bună ofertă de leasing de pe piață.

Eldrive este despre mobilitate electrică și o infrastructură bazată pe energie verde. După ce am dezvoltat cea mai mare rețea de stații pentru reîncărcarea vehiculelor electrice pe teritoriul Bulgariei, viziunea noastră este să extindem această rețea și în țările vecine (România, Grecia, Macedonia, Albania) și să facem legătura la una dintre cele mai mari rețele la nivel UE. Parteneriatul cu Uber în a aduce un serviciu de generație noua, cu emisii zero, bazat pe energie verde este de o importanță  foarte mare pentru viziunea noastră” a spus Martin Zaimov, General Manager, Eldrive România.

Prețul noului serviciu este același ca la UberSELECT: 1,65 lei tarif de bază/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban accesibil peste tot, pentru toată lumea. Compania a fost fondată în 2009 în America, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. 8 ani și peste 5 miliarde de curse mai târziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

Emobility Charging promovează conceptul de electromobilitate la nivel de Europa de Est prin intermediul platformei sale Eldrive. Platforma oferă clienților opțiunea de a găsi cea mai apropiata stație de reîncărcare publică, precum și posibilitatea de a închiria un vehicul electric personal sau utilitar, personalizat conform cerințelor fiecărui client în parte. 

“Let`s Do It, Romania!“ este un ONG de mediu și totodată cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă