BizRemote by certSIGN

O companie românească a dezvoltat un kit de verificare pentru testele rapide COVID-19

09/10/2020 2 min read

O companie românească a dezvoltat un kit de verificare pentru testele rapide COVID-19

Reading Time: 2 minute

Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat un kit de verificare, în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19.

Kitul de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19, conține 3 flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajuta utilizatorul să își verifice testul.

Noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativa a rezultatelor fals pozitive și negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienților suspectați a fi infectați cu SARS-COV-2 și va susține demersul cadrelor medicale în identificarea și monitorizarea acestora, prin îmbunătățirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piața din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN HH, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic.

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului “Creșterea diversității și calității produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice și adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD și întocmirea dosarului cu documentația tehnică conform legislației în vigoare privind punerea pe piață a dispozitivelor medicale în vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 – 21.08.2021. Valoarea totală a proiectului este de 1.518.240 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 1.283.000,00 lei.

DDS Diagnostic furnizează soluții pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnosticul în vitro. Obiectivele companiei sunt focusate pe susținerea economiei autohtone, de aceea o parte semnificativă din produsele comercializate sunt fabricate în România, la standarde UE.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă