CSR Stiri

Peste 150.000 de companii pot oferi sponsorizări fără alte costuri până la 31 decembrie2 min

15/12/2016 2 min read

author:

Peste 150.000 de companii pot oferi sponsorizări fără alte costuri până la 31 decembrie2 min

Reading Time: 2 minute

Fundația Principesa Margareta a României lansează Sponsorizator, un calculator online prin care companiile din România află suma pe care o pot dărui unei cauze sociale fără a avea un cost suplimentar.

Companiile din România au posibilitatea de a sprijini societatea civilă fără a avea un cost real, prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit plătit statului către o cauză socială în care cred, în limita a 5 la mie din cifra de afaceri. Dacă vor să afle rapid care este suma exactă pe care o pot dărui, acum pot folosi Sponsorizator, un calculator online de sponsorizare disponibil la adresa: www.sponsorizez.ro.

Pentru a sprijini și populariza această modalitate de implicare socială pe care sectorul de afaceri o are la îndemână, Fundația Principesa Margareta a României lansează un calculator de sponsorizare online, care să ajute companiile să realizeze că au de fapt un potential uriaș de a contibui la dezvoltarea societății civile, fără a avea costuri în plus. Conform datelor oficiale, peste 150.000 de companii ar fi putut folosi această facilitate fiscală în 2015, printr-o procedura simpla care implică semnarea unui contract de sponsorizare. Totuși, mai puțin de un sfert din companiile din România care ar fi putut să investească într-o cauză socială 20% din impozitul pe profit datorat statului au și făcut-o.

Fundația Principesa Margareta a României strange fonduri pentru copiii aflati in situatii dificile de viata, în pericolul de a renunța la școală. Cu ajutorul sponsorilor care au folosit această facilitate fiscală, în 2016, peste 1200 de copii au primit burse sociale pentru a depăși momentele critice prin care familiile lor trec și a continua să meargă la școală. Fundația Principesa Margareta a României isi propune ca, în 2017, sa ajunga la și mai mulți copii care au nevoie de ajutor de urgenta pentru a merge la școală, singura lor șansă de a scăpa din cercul vicios al sărăciei.

Campania sociala de strângere de fonduri a Fundației Principesa Margareta a României se deruleaza cu sprijinul media al posturilor Televiziunii Naționale TVR și Radio România Actualități.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE