Marketing Stiri

Studiu Zenith: previziuni pentru platformele de online video

iul. 27, 2016 3 min

Studiu Zenith: previziuni pentru platformele de online video

Reading Time: 3 minute

Anul acesta dispozitivele mobile vor depasi „dispozitivele fixe” ca principala platforma de vizualizare video online, se arata in cea de-a doua editie a raportului Zenith Online Video Forecasts 2016.

Consumatorii din intreaga lume vor petrece in medie 19,7 minute pe zi vizionand video online pe dispozitivele mobile (smartphone si tablete), comparativ cu 16,0 minute pe dispozitivele fixe (incluzand aici ambele platforme: desktop si televizoarele inteligente). Acest lucru reprezinta un salt de 39% pentru mobil, fata de cifrele anului trecut, cand s-au inregistrat 14,2 minute de vizionare video mobil. Consumul video pe “dispozitivele fixe” va fi static in acest an, cresterea vizualizarii continutului pe televizoarele inteligente fiind contrabalansata de trecerea vizualizarii de la desktop inspre smartphone-uri si tablete.

Raportul Zenith Online Video Forecasts 2016 contine date, previziuni de consum video online si cheltuieli de publicitate, impreuna cu notele expertilor locali asupra dezvoltarii pietelor individuale, si acopera 57 de piete cheie, cu 17 mai multe decat in prima editie.

Ce ajuta la cresterea consumului video mobil?

Popularitatea tot mai mare a dispozitivelor mobile, in special a celor low-cost din tarile cu venituri mai mici, perfectionarea display-urilor mobile si raspandirea conexiunilor de date de mare viteza, in special 4G sunt principalii factori.

Consumul de video in mobile va creste cu 33% in 2017 si 27% in 2018, pentru a ajunge la 33,4 minute pe zi. Dispozitivele mobile vor reprezenta 64% din totalul consumului video online in 2018. Consumul de video pe dispozitivele fixe va creste cu 13% in 2017 si 3% in 2018 pentru a ajunge la 18,7 minute, pe masura ce vizionarea pe dispozitivele TV inteligente devine tot mai raspandita.

Consumul de video online va cunoaste o crestere de 20% pe an

In 2015, advertiserii au cheltuit 17,5 miliarde de dolari pentru publicitatea video online, fata de 13,4 miliarde in 2014. Consumul de video online va creste cu o rata medie de 19,8% pe an, ajungand la 30,1 miliarde de dolari americani in 2018. Acest lucru va duce la 31,3% cota cheltuielilor de publicitate aferenta video online in cadrul display-ului digital, fata de 26,7% in 2015.

Tendinta online video (ca si cea aferenta social media) este de a capta rapid din cota de piata a bannere-lor traditionale, care sunt mai putin eficiente si dezagreate de catre consumatori, in special pe dispozitivele mobile.

Majoritatea cheltuielilor de publicitate aferente video va fi alocata dispozitivelor fixe pana in anul 2018

Cu toate ca marea parte a consumului video este mobil, majoritatea cheltuielilor din publicitatea online video merge catre dispozitivele fixe, si va continua in ritmul acesta pana in anul 2017.

Expertii Zenith estimeaza ca ad-urile video fixe vor reprezenta 68% din totalul publicitatii video online in acest an, in scadere de la 75% anul trecut. Pana in 2018, se asteapta ca publicitatea mobila sa o egaleze pe cea fixa. Ad-urile video sunt mai atractive si mai eficiente pe ecranele mai mari, astfel incat advertiserii vor continua sa plateasca o prima substantiala pentru publicitatea video fixa.

Publicitatea din online video este complementara celei televizate

In multe piete devine din ce in ce mai obisnuit ca brandurile sa trateze online video ca pe o medie complementara televiziunii traditionale, mai degraba decat ca pe o concurenta. Online video poate aduce un reach mai mare campaniilor TV, in special in randul tinerilor si a consumatorilor fideli, care tind sa fie cei mai intensivi utilizatori de video online. In pietele mai mici, de multe ori advertiserii reutilizeaza ad-urile TV, desi acest lucru nu este cel mai eficient mod de a folosi online video: ad-urile online, in mod normal, functioneaza cel mai bine atunci cand sunt mai scurte decat traditionalele spoturi de 30 de secunde. Unele branduri au utilizat cu succes online video, oferind continut extins consumatorilor interesati – prin extinderea povestii din campania TV.

In 2015 televiziunea si online video reprezentau 48,5% din display-ul global la nivel mondial, in urcare de la 43,8% in 2010, iar pana in 2018, ne asteptam ca ele sa reprezinte 49,6%.

Credit foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: