Antreprenori by eMAG Stiri

Un start-up românesc în acceleratorul Pi Labs

apr. 12, 2020 3 min

Un start-up românesc în acceleratorul Pi Labs

Reading Time: 3 minute

Bright Spaces, un startup românesc proptech a fost selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie, cel mai activ investitor din Europa în tehnologii pentru real estate.

Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare și ofertare a clădirilor și spațiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investește exclusiv în startup-uri proptech și cel mai activ investitor din Europa în domeniu. Bright Spaces  a fost ales, alături de alte 4 startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului și scalarea companiei la dimensiunea și la necesitățile pieței office europene. 

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate și pe oportunitatea de a dezvolta o rețea cu comunitatea mai largă de property și proptech, alumni ai Pi Labs și investitori. Programul se va desfășura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces își va prezenta soluția în fața unei audiențe formate din investitori, jurnaliști și dezvoltatori imobiliari de talie internațională, în vederea desfășurării următoarei runde de finanțare de tip seed.

 „Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piață de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuțiile cu peste 40 de mentori și posibilitatea de a obține următoarea rundă de finanțare de la fonduri de investiție europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiție mare, cu un proces de selecție desfășurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deși această criză de sănătate publică a împins desfășurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar și poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces. 

În contextul restricțiilor de călătorie și de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfășura la distanță. 

Platforma Bright Spaces este o soluție de tip SaaS și oferă beneficii reale pentru dezvoltatori / proprietari de clădiri de birouri, agenții și brokeri de real estate și chiriași:

„Orice clădire de birouri poate beneficia de soluția Bright Spaces. Nu avem o limită de dimensiune și de complexitate. Din contră, putem adapta soluția și la spații long-term și la short-term sau coworking, la subleases (o companie mare care are de sub-închiriat spații în clădirea/biroul lor) și la off-plan leases (închirierile spațiilor înainte să fie finalizate). Doar în România vorbim de aproximativ 5 milioane de metri pătrați de birouri. În CEE potențialul pieței de birouri este de 30 de milioane de metri pătrați, în UK de 100 de milioane de metri pătrați”, mai spune Bogdan Nicoară.

Bright Spaces a finalizat în septembrie 2019 o primă rundă de finanțare pre-seed în valoare de 185.000 de euro pentru dezvoltare și implementare, fondurile provenind de la Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, alături de Growceanu Angel Investment şi Ilinca Păun.

„Includerea Bright Spaces în programul Pi Labs confirmă încrederea Sparking Capital și a celorlalți investitori în potențialul și scalabilitatea proiectului. Vom contribui în continuare la dezvoltarea locală și internațională a Bright Spaces”, spune Cristian Negruțiu, Partener la Sparking Capital – Lead Investor în Bright Spaces. 

Anterior, Bright Spaces a câștigat Locul 1 la categoria Retail și Locul 1 overall la Real Estate Hackathon organizat de PropTech România (în aprilie 2019), Locul 1 la PropTech Demo Day (în iunie 2019), iar în noiembrie 2019, Locul 1 la categoria Leasing și Locul 3 overall la Skanska Proptech Hackathon. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: