Lifestyle Stiri

Vacanta ideala pentru romani

3 sept. 2015 < 1 min

Vacanta ideala pentru romani

Reading Time: < 1 minut

Marea majoritate a turistilor romani prefera sa calatoreasca vara, iar in topul destinatiilor preferate se afla Romania, Grecia sau Turcia

Cei mai multi romani se documenteaza si isi rezerva vacanta de vara online, dupa cum arata un studiu realizat in luna iulie de platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Aproape 72% dintre participantii la studiu spun ca au incredere in site-uri de rezervari online, iar 44% dintre ei acceseaza pana la cinci astfel de pagini pentru a citi recenziile locurilor in care vor sa isi petreaca vacanta. Atunci cand vine vorba despre preferinte, cei mai multi turisti aleg destinatii precum Romania, Grecia sau Turcia. Contrar asteptarilor, vacantele la vecinii din Bulgaria au scazut in popularitate, doar 3% dintre respondenti dorind sa mai mearga in vacanta de vara pe litoralul bulgaresc.

Cu toate acestea, 42% dintre cei care au participat la sondaj spun ca merg in vacanta doar o data pe an, in timp ce 13% dintre romani afirma ca se duc in concediu de cate ori gasesc o oferta speciala. In ceea ce priveste timpul acordat planificarii unui sejur, media de timp este intre o luna si trei luni pentru 29% dintre participantii la sondaj, in timp ce 21% dintre acestea isi planuiesc concediul cu jumatate de an mai devreme.

60% dintre cei chestionati au precizat ca pentru o zi de vacanta in Romania scot din buzunare intre 100 si 200 de lei de persoana, in timp ce 43% dintre respondenti cred ca un buget dublu – curpins intre 200 si 400 de lei de persoana – este suficient pentru o vacanta in strainatate. In schimb, durata unei vacante in Romania nu difera de cea a unei vacante in strainatate: intre trei si sase nopti.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: