Premiaţii Galei Valori de România 2017

Dan Beleiu

Cristian Mungiu, Regizor

Este unul dintre cei mai premiați regizori ai noului val cinematografic românesc. Câștigător al celebrului premiu Palme D’Or, Cristian Mungiu prezidează, între 17 și 28 mai 2017, juriul Cinéfondation și al scurtmetrajelor la cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film  de la Cannes.

Categoria “Cultură & Artă”

COPYRIGHT 2008 ARTISTA PHOTO AGENCY

Ana Blandiana, Poetă

Ana Blandiana este autoare a peste 45 de cărți de poezie, eseuri și proză, traduse în întreaga lume. În 2016, Ana Blandiana a fost de­semnată, la Gdansk, „Poetul European al Libertății“, pentru volumul „Patria mea A4“, care a apărut în traducere poloneză în ianuarie 2016. Conform juriului, poezia Anei Blandiana „s­-a născut în timpuri, în care, cum spune însăși poeta, «să fii liber este, evident, mai greu decât să nu fii liber în timpul în care, prin paradox, li­bertatea cuvântului diminuează greutatea lui»“.

Categoria “Cultură & Artă”

jazz_mic

Echipele Jazz Communication și Rogalski Damaschin pentru campania ”Oprește barbaria. Salvează ciocarlia”

Campania „Oprește barbaria, salvează ciocârlia“, creată de agențiile Jazz Communication și Rogalski Damaschin, a fost desemnată una dintre primele 15 cele mai creative campanii la nivel internațional din 2016 și a fost inclusă în celebrul The Gunn Report.

Categoria “Cultură & Artă”

ada solomon_mic

Ada Solomon, Producător

Este unul dintre cei mai respectați producători de film din România și un susținător acerb al noului val cinematografic. Tenacitatea ei neobosită a făcut să producă peste 50 de pelicule, să fie nominalizată la Oscar și să reprezinte o voce importantă în cinemaul european.

Categoria “Cultură & Artă”

Marius Manole buna foto credit Daria Tuca

Marius Manole, Actor

Este cel mai activ actor din România, capabil  să își bucure publicul jucând roluri foarte diferite. Marius Manole trece cu succes de la ipostaza de copil bolnav, în dialog cu Dumnezeu, la cea de tânăr huligan care atacă oamenii dintr­un autobuz. Nu alege între rolurile care îi sunt oferite. Le acceptă pe toate, chiar dacă asta înseamnă să ia parte la un maraton continuu între teatrele din București.

Categoria “Cultură & Artă”

cornel amariei_mic

Cornel Amariei, Inventator

La 23 de ani, Cornel Amariei deține peste 50 de brevete, pen tru invenții din domeniul opticii, auto și cel al aviației. Cea mai mare notorietate i-au adus-o, însă, ochelarii pentru nevăzători, o invenție care va schimba radical viața celor 40 milioane de persoane lipsite de văz din lume.

Categoria “Tehnologie / Inovație”

aurora simionescu_mic

Aurora Simionescu, Profesor asociat la agenţia spaţială japoneză

Aurora Simionescu este doctor în astrofizică și profesor asociat la agenția spațială japoneză JAXA. Și spune despre ea că nu se potrivește cu  imaginea tipică a unui cercetator cu ochelari de protecție și halat alb.

Categoria “Tehnologie / Inovație"