Lifestyle

Vinuri bune de citit

13 apr. 2016 2 min

Vinuri bune de citit

Reading Time: 2 minute

cover TWBRRomania se afla pe locul 5 in Europa si 12 in lume, din punct de vedere al productiei de vin, dar nu putem spune acelasi lucru si despre educatia consumatorului, a declarat Marinela V. Ardelean, la evenimentul de lansare al ghidului „The Wine Book of Romania”.                                                                        

„The Wine Book of Romania” este initiat si realizat de Marinela V. Ardelean si este primul ghid bilingv (romana- engleza) ce reuneste cele mai bune vinuri din Romania si Republica Moldova, acordandu-le acestora sanse egale, fie ca este vorba despre o crama tanara, cu doar cinci hectare de vie, sau un imperiu cu mii de hectare si traditie de secole. Toate vinurile prezentate in „The Wine Book of Romania” au fost evaluate anul trecut de un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine. In urma acestei evaluari au fost descrise si clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.

Volumul a aparut in editie limitata, cu un tiraj de 2000 de exemplare, si va putea fi achizitionat din marile lanturi de librarii, online, cat si din aeroporturi. De asemenea, ghidul va ajunge la institutele culturale, ambasadele Romaniei, precum si la cele mai importante targuri si festivaluri internationale.

„Cand cereti un pahar de vin, nu cereti doar <un pahar cu vin alb> sau rosu. Sa fim mai pretentiosi!”, a spus Marinela V. Ardelean, adaugand ca este nevoie de investitii in educatia consumatorilor, iar ghidul lansat este un instrument indispensabil.

Cu ocazia lansarii The Wine Book of Romania”, la care au participat producatori, reprezentanti ai domeniului Horeca, pasionati de vin si presa de specialitate, organizatorii au anuntat RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival ce s-a nascut din dorinta de a reuni vinurile de top romanesti, cunoscute in intreaga lume, cu cele de renume international, si de a le aduce mai aproape de consumator. In prima editie a festivalului se vorputea degusta vinurile de top a peste 50 de producatori, 30 autohtoni si 20 internationali. Festivalul vine in completarea cartii, pentru ca, asa cum a declarat Marinela Ardelean, “nu-i suficienta doar teoria, avem nevoie si de practica, asadar multe dintre aceste vinuri vor putea fi degustate la festivalul din  21-22 mai”.

Ambasadorul RO-Wine|The Wine Festival of Romania 2016 este Helmuth Koecher, organizatorul celebrului eveniment anual international din nordul Italiei, “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai prestigioase si exclusiviste evenimente de profil din Europa, care s-a aflat doar pentru cateva ore in Romania, special pentru a fi prezent la evenimentul de lansare al cartii „The Wine Book of Romania”.

Evenimentul va avea loc in luna mai, pe parcursul a doua zile, la Fratelli Studios, in Bucuresti. Festivalul este organizat de Marinela V. Ardelean inparteneriat cu fratii Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group.

Marinela V. Ardelean este specialist in branding şi business development in industria enogastronomica, degustător profesionist in concursuri internaționale de vinuri si profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).  Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel international despre vinurile romanesti – „50 de vinuri romanești intalnesc 50 de preparate culinare italiene”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: