Antreprenori by eMAG Stiri

10 antreprenoare din România alese pentru programul Empowering Women in Agrifood

23 iun. 2020 3 min

10 antreprenoare din România alese pentru programul Empowering Women in Agrifood

Reading Time: 3 minute

Dintre cele 45 de antreprenoare care s-au înscris pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar în programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, zece au fost selectate pentru a beneficia de mentorat personalizat, sesiuni de networking și posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 euro.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Cele zece antreprenoare vor participa la 4 evenimente principale ce vor avea loc din iulie până în decembrie 2020: evenimentul de prezentare a programului (1 iulie), evenimentul de matchmaking mentor – mentee (6 iulie), workshop de business (septembrie), evenimentul de pitching și networking (decembrie).

Participantele pot câștiga finanțare de până la 10.000 de euro, dar vor avea și acces la investitori, business angels și cooperative care să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Iată care sunt cele zece antreprenoare selectate în program și ce proiecte propun:

  • Ana-Maria Chirilă – Produse eco din fructe și legume, ce oferă consumatorilor o alimentație sănătoasă, pregătită după rețete tradiționale.
  • Brîndușa Bîrhală – Produs alimentar sub formă de pastă tartinabilă de legume de frunze, dar și plante comestibile binecunoscute din flora spontană, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.
  • Carmen Amarandei – Bomboane de ciocolată vegane, folosind ingrediente din agricultura bio, destinate consumului alimentar, dar și cu diverse proprietăți și acțiuni fiziologice.
  • Cosmina Dinu – Microfermă pilot de creștere a puilor de carne într-un sistem de management holistic, american, care implică „pășunarea” acestora.
  • Ibolya Oprea – Platformă digitală care oferă soluții de nutriție inteligentă: planuri nutriționale personalizate, psihonutriție și educație nutrițională.
  • Ioana Tudor – Servicii de consiliere și promovare a produselor tradiționale specifice Transilvaniei, realizate în mici gospodarii, în special de către femei.
  • Isabela Spătaru – Workshop-uri de gătit pentru adulți și copii, în care vor fi promovate produsele producătorilor locali, creând astfel un micro sistem local prin care fiecare parte câștigă.
  • Raluca Stoica – Kit pentru grădinărit ce conține cele necesare pentru crearea unui pat pentru legume și un îndrumar care să descrie etapele instalării, dar și îngrijirii plantelor, ce poate fi amplasat atât în grădini, cât și pe balcon sau pe terase.
  • Simona Rotaru – Serviciu de închiriere a diferite suprafețe de teren urban, unde clienții pot cultiva legume/ fructe sănătoase și, în același timp, oferi copiilor posibilitatea unor experiențe autentice în natură.
  • Stela Dinică – Produse gluten free, potrivite în diete sănătoase, diete antiinflamatoare, mod de viață pentru alergicii și intoleranții la gluten, pentru sportivi, pentru acele persoane ce doresc stil de viață sănătos.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu zece mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business: Cezar Nourescu – Fondator CBNagro.tech, Romeo Vasilache – Director executiv Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii, Mircea Vădan – Manager/Board Member Activize.Tech/Cluj Startups, Carmen Ciobanu – Director de programe Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca, Cristina Chiriță – Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems UEFISCDI, Mihai Mihu – Project Manager Mall Țărănesc, Anca Fîrtat – CEO Sunday Bagels&Coffee și Fondator Sunday Bites, Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare Patria Bank, Stelian Burduhos – Fondator HORECA LAND ROMANIA, Mădălina Cocan – Marketing Manager Lăptăria cu caimac.

Foto: © Iuliia Zavalishina | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: