Stiri Tech

Allview lansează ePlay7100, smart TV-uri controlate vocal cu tehnologie TOUCHLESS

23 apr. 2021 3 min

Allview lansează ePlay7100, smart TV-uri controlate vocal cu tehnologie TOUCHLESS

Reading Time: 3 minute

Allview a lansat seria de televizoare inteligente ePlay7100, care integrează controlul vocal TOUCHLESS. Noua serie ePlay7100 aduce un upgrade pe partea de imagine și sunet, prin integrarea tehnologiilor Dolby Vision, HDR 10+ și HLG, Dolby Atmos și DTS Studio Sound.

Televizoarele vin cu un nou motor de analiză și procesare a imaginii prin metode bazate pe AI – Chameleon Extreme 2.0 AI PQ Engine. Acesta permite optimizarea fiecărui cadru individual, multidimensional.

„Anul 2020 ne-a adus creșterea cotei de piață la 4%, pe segmentul televizoarelor, fapt ce ne motivează în continuare să ne urmăm obiectivul de a deveni lideri pe piața românească de Smart TV-uri cu Android TV și Google Assistant integrat. Scopul nostru este de a aduce în permanență inovații în domeniu, tehnologii ce vor deveni ceva obișnuit mâine și pe care le integrăm în produse accesibile tuturor românilor. Anul 2021 ne dorim să fie definit de conceptul Touchless – interacțiunea cu tehnologia fără atingere, continuând seria pionieratelor și devenind, astfel, primul brand european care va încorpora tehnologii Touchless în portofoliul de produse.”

Lucian Peticilă, General Manager Allview

Controlul vocal TOUCHLESS fără telecomandă

Prin tehnologia Far Field Voice Control, Allview ePlay7100 le oferă utilizatorilor o experiență nouă: fără a mai atinge telecomanda, ci doar prin simpla voce și comanda „OK Google”, vor putea porni sau opri televizorul, accesa conținut media și divertisment, regla volumul, controla alte dispozitive interconectate cu TV-ul prin sistemul Google Home.

Spre deosebire de alte televizoare inteligente care au nevoie de o telecomandă pentru a executa comenzile bazate pe voce, seria ePlay7100 este echipată cu tehnologia Far Field Voice Control ce permite utilizatorilor să transmită comenzi vocale direct televizorului.

Prin conceptul TOUCHLESS, utilizatorii pot face comenzi vocale mult mai rapid, chiar și când au mâinile ocupate: pornirea sau oprirea TV-ului, căutarea de conținut (inclusiv streaming media), reglarea volumului, controlarea tuturor dispozitivelor inteligente de acasă interconectate cu TV-ul.

Televizorul răspunde chiar și când se află în stand-by, doar prin rostirea comenzii vocale „OK Google”.

Design și performanțe tehnice

Noua serie ePlay7100 vine și cu noul concept Infinity Display, caracterizat de rama aproape invizibilă și cadrul foarte subțire.

Designul modern integrează microfoanele Far Field Voice Control, care sunt plasate central, în partea de jos, combinând funcţionalitatea și performanța cu estetica.

Gama ePlay7100 are integrat SO Android TV 10, optimizat pentru a oferi o experiență de utilizare mai bună, cu o interfață mai intuitivă și meniuri contextuale îmbunătățite.

Noile smart TV-uri Allview vin cu suportul pentru decodare video AV1, ce oferă cu până la 30% mai multă performață față de formatul H265 și un bitrate mult mai redus, dar și un conținut video superior calitativ celor clasice.

Funcția audio duală Bluetooth V5.0, permite trimiterea de conținut audio fie de pe telefon pe TV, fie de pe televizor pe un device BT extern, inclusiv către căști Bluetooth.

Preț și disponibilitate

Noua serie ePlay7100 va fi disponibilă în variantele de: 43, 50 și 65 inci și  va porni de la prețul recomandat de 2.299 lei. Clienții care vor comanda noile produse până pe 6 mai 2021 vor avea un discount de 600 lei.

One Comment
  1. Alexandra Socea
    Tehnologii de top la preturi romanesti? Bravo, Allview! Se pare ca brand-ul brasovean se afla pe un trend ascendent si e de apreciat ca au rezistat in ciuda pandemiei. Sa apreciem companiile autohtone care sustin economia tarii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: