Management Stiri

ASEBUSS lansează un program de mentorat

18 iun. 2020 2 min

ASEBUSS lansează un program de mentorat

Reading Time: 2 minute

25 de absolvenți ai programelor EMBA organizate de ASEBUSS vor fi mentori pentru cursanții instituției

ASEBUSS devine prima școală de afaceri din România care pune la dispoziția studenților săi un program de mentorat, la fel cum o fac universități de prestigiu din lume, precum London Business School, INSEAD, Foster Business School sau IESE.

Mentoratul și discuțiile cu alți antreprenori reprezintă principala sursă de învățare la care apelează antreprenorii de start-up (41%) din România, se arată ȋntr-un studiu recent.

Trendul este unul global, având ȋn vedere că mulți dintre cei mai de succes antreprenori din lume au avut mentori. Printre ei se numără Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Tony Robbins sau Richard Branson.

Astfel, programul lansat de ASEBUSS, ȋn parteneriat cu Asociația Alumni Business Club a fost lansat din dorința școlii de a oferi suport suplimentar studenților ȋn atingerea obiectivelor profesionale și personale.

„Având ȋn vedere că anul 2020 este, până acum, unul atipic, din multe puncte de vedere, am căutat să vedem cum ȋi putem ajuta și mai mult pe actualii și viitorii noștri cursanți să facă față provocărilor. Așa cum am mai spus, noi punem mare preț pe ȋnvățarea directă, practică și pe interacțiunea umană. De aceea, am ajuns la concluzia că un program de mentorat ar fi benefic pentru ei și i-ar ajuta să ȋși crească networking-ul, să ȋnvețe din experiența unor manageri și antreprenori de succes cum să ȋși gestioneze cariera, să descopere noi oportunități de afaceri și să găsească un echilibru ȋntre viața profesională, cea personală și timpul alocat studiului”, spune Ovidiu Dȋmbean-Creta, rectorul ASEBUSS.

Studenții ASEBUSS s-au ȋnscris la programul de mentorat, ȋn perioada 20-31 mai, ȋn baza unui formular ȋn care și-au exprimat obiectivele de afaceri. Programul de mentorat se va desfășura pe toata durata cursurilor, când fiecare echipă mentor-mentee va putea să țină legătura constant, să aibă două ȋntâlniri pe lună, fie față ȋn față, online sau telefonic.

„Colegii îmi spuneau la ASEBUSS Profesorul deoarece învățam cu pasiune din cursuri, business case-uri, discuțiile din grupele de studiu și așa aveam răspunsuri la toate întrebările colegilor. Ȋn timp, am realizat că îmi place să dau înapoi ce am învățat ȋn ultimii 21 ani și să-i mentorez pe cei care ȋși doresc să-și găsească propriile soluții, răspunsuri și, de ce nu, să le dau un mic impuls, atunci când vor sa facă o tranziție semnificativă ȋn gândire și business, declară Mihai Coca-Cozma, Președintele Consiliului de Administrație Metropolitan Life Pensii. 

 Echipa ASEBUSS a oferit consultanță gratuită managerilor și antreprenorilor afectați de criză

Ȋncă de la startul crizei, ASEBUSS a considerat necesar să se implice ȋn sprijinirea comunității de afaceri, a companiilor și antreprenorilor pentru a le oferi claritate, susținere și propuneri concrete de redresare și reorganizare a activității, ȋntr-o perioadă ȋn care mediul economic a fost și continuă să fie puternic afectat de criza globală.

Ȋntre 1 aprilie și 15 mai, aproape 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, alumni și profesori cu experiență, au acordat consultanță gratuită pentru manageri si antreprenori aflați ȋn dificultate.

Industriile din care au venit cele mai multe solicitări au fost: HoReCa, domeniul alimentar, servicii diverse: mobilier la comandă, centre de tratamente și centre medicale, training, cercetare de piață, publicitate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: