Stiri Tech

Autentificarea Duo. Viitorul sună fără parole

9 apr. 2021 2 min

Autentificarea Duo. Viitorul sună fără parole

Reading Time: 2 minute

Consecințele utilizării parolelor sunt bine cunoscute. Parolele sunt ușor de compromis și greu de gestionat, costând organizațiile miliarde de dolari anual. Utilizatorii sunt copleșiți de parole în viața personală și profesională. Cererile de resetare a parolei reprezintă cea mai mare parte a solicitărilor de asistență IT, având drept rezultat scăderea productivității utilizatorilor și creșterea costurilor de suport tehnic pentru organizație.

Autentificarea fără parole Duo face parte din platforma Cisco zero-trust, care securizează accesul pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv, către orice aplicație sau mediu IT. Produsul este conceput pentru a fi agnostic din punct de vedere al infrastructurii, deschizând calea către un viitor fără parole și asigurându-se, în același timp, că organizațiile pot proteja fără probleme orice combinație de aplicații cloud și on-premise, fără a fi nevoie de mai multe produse de autentificare și fără a se expune la riscuri de securitate.

WebAuthn

Autentificarea fără parole Duo folosește standardul de autentificare web (WebAuthn), bazat pe criptografie asimetrică, permițând stocarea în siguranță a datelor biometrice pe dispozitiv și validarea lor de către acesta, la nivel local, spre deosebire de o bază de date centralizată. În calitate de membru al grupului de lucru World Wide Web Consortium (W3C), Duo a contribuit la ratificarea WebAuthn ca standard web oficial și adoptarea pe toate platformele.

„Drumul către un viitor fără parole necesită schimbări importante atât din partea utilizatorilor, cât și în mediile IT, și nu este un proces pe care organizațiile îl pot adopta peste noapte”, a declarat Wolfgang Goerlich, Advisory Chief Information Security Officer, Duo Security la Cisco. „Duo poate ajuta organizațiile să migreze în siguranță mediile și angajații și să reducă problemele de utilizare, crescând automat încrederea în fiecare autentificare”.

De la vară

Angajații sunt pregătiți pentru adoptarea autentificării fără parole. Conform 2020 Duo Trusted Access Report, 80% dintre dispozitivele mobile utilizate pentru muncă au configurate elemente biometrice, în creștere cu 12% în ultimii cinci ani.

Autentificarea fără parole Duo va fi disponibilă pentru testare din vara acestui an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: