fbpx
Finanțe Stiri

BCR a epuizat fondurile pentru Prima Casa într-o lună1 min

07/06/2017 < 1 min read

author:

BCR a epuizat fondurile pentru Prima Casa într-o lună1 min

Reading Time: < 1 minut

BCR a finalizat în doar o lună plafonul alocat pentru Prima Casă 2017 din punct de vedere al aprobării financiare. Banca nu mai primeşte noi dosare.

“Plafonul alocat BCR a fost finalizat la doar o lună de când l-am primit, practic undeva la sfârșitul lunii aprilie(…) În acest monent am trimis către Fond  (Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri – FNGCIMM n.r.) practic întreaga sumă, mai avem doar câteva zeci de milioane, doar acolo mai așteptăm de la clienți o garanție”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking BCR, într-o conferință de presă. Ea a precizat ca în acest moment se înregistrează întârzieri în cazul aprobările de la FNGCIMM.

Dana Demetrian a arătat că vârsta medie a clienţilor băncii care au aplicat pentru Programul Prima Casă este de 30-35 de ani şi de 40-45 de ani pentru cei care au aplicat pentru creditul standard Casa Mea. Ponderea creditelor acordate de BCR prin Programul Prima Casă reprezintă 65-70% din producţia nouă de credite.

Plafonul pe întregul sistem bancar în 2017 este de 2,5 miliarde lei, iar prima tranță, de 2 miliarde de lei, a fost eliberată în martie. Din aceasta, circa 522 milioane lei au revenit BCR, în funcție de cota de piața a băncii pe acest produs.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *