fbpx
Finanțe Stiri

BT cauta solutii pentru creditele in franci elvetieni

30/01/2015

author:

BT cauta solutii pentru creditele in franci elvetieni

Banca Transilvania a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru a se putea implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania. Derogarea de la legile concurentei a fost acordata ca urmare a demersului juridic al BT, pentru a prezenta mai repede solutii in acest sens.

Foto: Dreamstime

In acest sens, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clienti, la inchiderea tranzactiei, in aproximativ 3 luni. Banca va pregati o serie de solutii in favoarea clientilor Volksbank Romania, ceea ce presupune cunoasterea aprofundata a portofoliului in franci elvetieni a bancii respective, precum si consultarea cu BNR, Ministerul Finantelor Publice si, dupa caz, cu foruri legislative.

BT a semnat, in decembrie 2014, un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania. Pana la inchiderea tranzactiei, etapele sunt urmatoarele: notificarea finala pentru obtinerea aprobarii concentrarii economice; obtinera aprobarii BNR; majorare de capital la Volksbank Romania. Strategia BT va putea fi implementata doar la inchiderea trazactiei dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania.

In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE