CSR Stiri

Campania națională „România reciclează” se reia din 15 iunie

15 iun. 2020 2 min

Campania națională „România reciclează” se reia din 15 iunie

Reading Time: 2 minute

De luni, 15 iunie 2020, românii vor putea din nou să recicleze aparatura veche și bateriile uzate în cadrul campaniei naționale „România Reciclează”, organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

A cincea ediție are programată, în prima etapă, acțiuni de colectare în Sântana (județul Arad), în localitățile Mănești, Cocorăștii Mislii, Lipănești, Berceni și Mizil din județul Prahova, în Oțelu Roșu (județul Caraș Severin), Pietroasa (Timiș), Brad (Hunedoara), Abrud (Alba), Păuca (Sibiu), Hârșova (Constanța), Luduș (Mureș), Mănăstirea (Călărași) și în localitățile Căianu și Mociu, din județul Cluj.

Campania se derulează în parteneriat cu autoritățile publice locale și are drept obiective creșterea nivelului de informare în rândul cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor vechi și încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deșeuri periculoase.

Această ediție  se va desfășura în perioada 15 iunie – 15 noiembrie, iar primăriile care doresc să se alăture campaniei și să organizeze acțiuni de colectare, se pot înscrie în program pe adresa office@environ.ro. Colectarea deșeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe adresa de e-mail logistica@environ.ro sau la telefon 031.827.0000.

Participanții sunt recompensați pe loc cu tichete valorice în funcție de greutatea și tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o mașină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei.

„Prin acțiuni repetate și mesaje coerente, avem convingerea că vom reuși în timp să producem acea schimbare de obiceiuri și comportamente în ceea ce privește modul în care gestionăm deșeurile pe care le generăm”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.

Lansat în iunie 2018, „România Reciclează” a colectat spre reciclare de la români peste 400 de tone de aparatura electrică veche și baterii uzate. Ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice pentru anul 2020 este de 45%.

Cea de-a cincea ediție a campaniei ,,România Reciclează” . Regulamentul oficial și calendarul acțiunilor de colectare pot fi accesate pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: