BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Cât a pierdut turismul italian din cauza pandemiei

11 sept. 2020 < 1 min

Cât a pierdut turismul italian din cauza pandemiei

Reading Time: < 1 minut

Impactul Covid-19 asupra industriei italiene a turismului ar putea ajunge în acest an la circa 100 de miliarde de euro, mult peste estimările anterioare pandemiei, arată studiile grupurilor de turism Confiturismo şi Assoturismo.

Turismul contribuie cu  aproximativ 13% din PIB-ul Italiei, iar studiile făcute de Confiturismo şi Assoturismo, citate de RFI, arată că numărul vizitatorilor străini în Italia în perioada iunie-august ar fi cu 65 de milioane mai mic decât în perioada similară a anului trecut.

Scăderea totală a numărului de sosiri ale turiștilor străini pe parcursul întregii veri este estimată la 66% față de vara trecută.

Și Spania înregistrează piederi din cauza scăderii numărului de turiști. Ca urmare a restricţiilor de călătorie şi a carantinei pentru combatera pandemiei de coronavirus impuse de numeroase ţări, Spania a înregistrat în perioada ianuarie-august cu circa 40 de milioane de turişti străini mai puțin decât anul trecut, care ar fi cheltuit în ţară aproximativ 50 de miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: