Stiri Tech

Codecool lansează un nou curs IT

30 apr. 2020 2 min

Codecool lansează un nou curs IT

Reading Time: 2 minute

Cei care au rămas fără un loc de muncă în timpul pandemiei se pot înscrie la un nou curs lansat de Codecool pentru care nu au nevoie de studii sau experiență în domeniu, la finalul căruia au posibilitatesă să înceapă o carieră în domeniul IT

De la intrarea în vigoare a stării de urgență, au fost suspendate peste un milion de contracte individuale de muncă, iar cifrele arată că șomajul se va dubla în acest an, față de 2019. Pe de altă parte, anul trecut, România avea un deficit annual de peste 15.400 de specialiști IT, după cum arată un studiu realizat de Codecool în parteneriat cu Brainspotting.

Codecool a anunțat lansarea unui nou curs de programare, care nu necesită studii sau experiență în domeniu. IT-ul este unul dintre puținele domenii în care lucrurile merg bine în continuare, iar cursul poate fi o soluție pentru cei care sunt în căutarea unui nou job sau doresc o reconversie profesională cât mai rapid.

Cursul de Front-End Development este modalitatea prin care Codecool le vine în întâmpinare celor care acum sunt în dificultate şi au rămas fără un loc de muncă, dar nu numai. „Credem că oricine poate deveni programator, pentru că o carieră în IT nu înseamnă doar științe exacte și ani întregi de studii. La Codecool punem foarte mult accentul pe soft-skills, avem workshop-uri dedicate lucrului în echipă, învățăm cum să dăm și să primim feedback, iar mentorii au rol de consultanți și, nu în ultimul rând, de prieteni. Avantajul este că poți oricând să devii programator, mai ales în această perioadă, când mulți dintre cei care și-au pierdut job-ul s-ar putea gândi la reconversia profesională. Faptul că noi sintetizăm ani întregi de studiu într-o programă rapidă este un mare plus pentru cei care nu au experiență în domeniu“, spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Cursul de Front-End Developer este dedicat tuturor celor care au peste 18 ani și care dispun de un calculator și multă dorință de a învăța. Unul dintre avantajele acestuia este faptul că se desfășoară integral online, timp de 16 săptămâni și este structurat în 4 module. Fiecare modul se încheie cu un test final și feedback din partea mentorilor, iar cursanții decid dacă vor să treacă la modulul următor. Cursul combină partea de hard-skills cu cea de soft-skills și îi pregătește pe cursanți să poată dezvolta singuri site-uri și aplicații web, chiar dacă nu au alte cunoștințe de programare. Programul este de 10 ore pe săptămână (2 ore vinerea și 8 ore sâmbăta), la care se recomandă studiul individual de cel puțin 2 ore pe zi.

Pe lângă noul curs, Codecool își continuă activitatea educativă, iar înscrierile pentru cursul de Junior Full-Stack Developer sunt în continuare deschise. Doritorii pot afla mai multe aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: