BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Colecțiile de la Luvru, disponibile în întregime online

30 mart. 2021 < 1 min

Colecțiile de la Luvru, disponibile în întregime online

Reading Time: < 1 minut

Muzeul Luvru, cel mai mai vizitat muzeu din lume, este închis din cauza măsurilor anti-COVID impuse de autoritățile franceze. Dar poate fi vizitat, explorat online.

Și pentru că este mult mai mult decât un muzeu care găzduiește mii de capodopere ale Artelor, conducerea instituției a decis ca toate Colecțiile sale să fie la dispoziția celor interesați. Astfel, 480.000 de exponate pot fi vizualizate online, fiind însoțite și de o mulțime de informații utile.

Toate colecțiile sunt online

Astfel, Muzeul Luvru a expus online toate inventarele departamentelor sale: antichități orientale, antichități egiptene, antichități grecești, etrusce și romane, artă islamică, picturi, sculpturi din Evul Mediu, Renaștere și moderniste, artă grafică, opere de artă din Evul Mediu, Renaștere și moderniste; precum și pe cele ale muzeului național Eugène -Delacroix, atașat administrativ muzeului Luvru din 2004.

Căutările se pot face după numele operei, numele autorului, secțiuni/categorii etc.

Pierderi de zeci milioane de euro

În 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume cu peste 9,6 milioane de vizitatori. În iulie 2020, criza declanşată de coronavirus cauzase muzeului pierderi de peste 40 de milioane de euro. Până la finalul anului trecut, Muzeul Luvru a vândut aproximativ 2,5 milioane de bilete.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: