Companii Stiri

Complexul educațional Laude-Reut strânge fonduri pentru construcția a 10 clase modulare

22 dec. 2020 3 min

Complexul educațional Laude-Reut strânge fonduri pentru construcția a 10 clase modulare

Reading Time: 3 minute

Complexul Educațional Laude-Reut construiește zece noi clase modulare, complet dotate cu utilități și instrumentar educațional, pentru a putea desfășura orele de clasă față în față cu respectarea normelor de distanțare fizică. Investiția, în valoare de circa 700.000 de euro, va fi susținută din fonduri proprii și din donații ale persoanelor fizice și ale companiilor. Printre beneficiari se vor afla și bursierii Laude-Reut, aleși în fiecare an dintre copiii merituoși din familii lipsite de posibilități materiale.

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, este aproape cert că în perioada premergătoare examenelor naționale din 2021 – Evaluarea Națională și bacalaureatul – elevii din clasele terminale vor reveni în sălile de clasă pentru pregătiri. În funcție de situația epidemiologică, este de asemenea posibil ca școlile să se redeschidă în cursul următorului semestru.

Pentru a putea face față condițiilor speciale de desfășurare a orelor față în față, Complexul Educațional Laude-Reut, școală de top din Capitală, a luat decizia de a demara o strângere de fonduri pentru construirea unui corp modular de zece clase, cu scopul de a le oferi elevilor spații de învățământ în care să poată studia respectând normele de distanțare socială. Astfel, fondurile proprii vor fi suplimentate cu cele provenite din donații de la persoane fizice și companii.

„Am luat decizia în aprilie 2020, când am înțeles că această situație este posibil să dureze câțiva ani buni”, afirmă Tova Ben Nun-Cherbis, fondatoare și președinte al instituției. „Oricine poate susține acest efort de sprijinire a educației de calitate, donând o sumă oricât de mică. Educația nu poate să stea în loc și să aștepte finalul pandemiei și dispariția virusului, pentru că riscul apariției unor pierderi de învățare este real. Acest efort comun al nostru, al tuturor, este dictat de urgența situației și de nevoia de a asigura siguranța sanitară pentru copii și profesori.”

Cele zece clase au aproximativ 100 de locuri, iar efectivul total al școlii este de 500 de elevi. Investiția, cifrată la aproximativ 700.000 de euro, urmează a fi finalizată într-un termen foarte scurt, de circa trei luni, suficient pentru a fi dată în folosință în cursul actualului an școlar, în aprilie 2021.

„Încercăm să terminăm construcția pentru a putea ține ore chiar în următorul semestru, dacă evoluția pandemiei o va permite”, afirmă Ben Nun-Cherbis. „Nu avem în vedere extinderea numărului de elevi ai școlii, ci să le oferim tuturor posibilitatea de a învăța în condiții de siguranță. Avem încredere că istoricul nostru de peste 20 de ani de educație de performanță, pentru copii din familii cu posibilități mai mari sau mai mici, dovedește că le oferim elevilor noștri, indiferent de mediul lor de proveniență, șansa la un viitor strălucit la facultăți din Europa, Israel și America de Nord. Îi așteptăm așadar pe toți cei care doresc să sprijine învățământul de elită din România să doneze pentru acest proiect.”

În 2020, absolvenții liceului Laude-Reut au înregistrat cea mai bună performanță la examenul de bacalaureat din istoria instituției, cu o medie generală pe școală de 9,50, plasând astfel școala pe primul loc în clasamentul liceelor private din București.

Noul corp de clase va fi, potrivit instituției de învățământ, o construcție permanentă constând în săli de clasă și laboratoare. Acestea vor fi racordate la utilități și dotate cu toate echipamentele și materialele educaționale necesare. De asemenea, construcția respectă integral standardele și cerințele impuse de legislație în materie de siguranță și securitate în exploatare.

Persoanele și companiile care doresc să doneze o pot face prin modalitățile de mai jos. Puteți dona oricât, indiferent de sumă.

  • Online, pe site-ul școlii
  • Prin contract de sponsorizare către Fundația Reut sau Fundația Magna cum Laude-Reut, ambele înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
  • Prin Bursa Binelui, organizată de BCR, partener strategic al educației de excelență.

Complexul Educațional Laude-Reut este o instituție privată de învățământ, una dintre școlile de elită din România. A fost înființată în anul 1997 sub denumirea de Școala Lauder-Reut, cu sprijinul Ronald S. Lauder Foundation. De la bun început, misiunea sa a fost revitalizarea și păstrarea moștenirii culturale evreiești și a limbii ebraice în diaspora europeană, devastată de Holocaust și anii de regim comunist.

În 2018, Școala Lauder-Reut a devenit Complexul Educațional Laude-Reut. Școala este autorizată ca instituție de învățământ bilingv, cu predare în română și engleză, pentru toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță la ciclul liceal, având în prezent un efectiv de aproximativ 500 de copii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: