BizRemote by certSIGN Management Stiri

Consilierea profesională câștigă teren

31 mart. 2020 2 min

Consilierea profesională câștigă teren

Reading Time: 2 minute

Fie că au rămas fără un loc de muncă, fie că se tem de felul în care vor fi afectate companiile pentru care lucrează, românii apelează tot mai des la consiliere profesională

În ultima lună candidații au fost din ce în ce mai activi pe piața muncii, fie pentru că au rămas fără locuri de muncă, fie pentru că se tem de felul în care vor fi afectate companiile pentru care lucrează. Un alt motiv este că își doresc o reconversie profesională, iar acesta poate fi un moment potrivit pentru a face pasul spre o nouă specializare. În acest context, nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani.

„Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună și care au nevoie de un ghidaj în carieră. Echipa noastră îi ajută să își redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluții alternative acolo unde opțiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job. Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totoată și nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal și că vom depăși aceste momente delicate pentru noi toți. Este, deci, nu doar o consiliere personală, ci și un suport moral pe care îl oferim candidaților”, spune Bogdan Badea.

Linia telefonică scurtă (021)9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de consiliere profesională telefonică din România. A fost gândită ca un serviciu de suport și consiliere profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă de peste 40 de ani – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesională, precum și celor aflați în șomaj. Totodată, au fost vizați și acei candidați mai puțin digitalizați sau care nu erau familiarizați cu ce presupune un proces de recrutare.

La capătul liniei telefonice se află un consilier eJobs care oferă suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile din piață.

„În această perioadă, linia telefonică (021)9124 se va adresa cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă, care se tem că ar putea rămâne fără job sau că aptitudinile pe care le au nu mai sunt căutate de angajatori. Interesant este faptul că, dacă inițial ne sunau în special cei foarte tineri sau muncitorii calificați și necalificați, acum am început să primim telefoane și de la specialiști, de la oameni cu experiență solidă în piață și inclusiv de la candidați pentru care utilizarea unei platforme digitale nu reprezintă o problemă. Asta se întâmplă pentru că acum oamenii au nevoie de puțin mai mult, mai ales de când foarte mulți dintre noi lucrăm de acasă. S-a instalat pentru unii sentimentul de înstrăinare și simțim nevoia de a vorbi cu cineva care nu doar să ne ajute în găsirea unui job, dar să ne și ofere un sprijin moral”, mai spune Bogdan Badea.

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: