Business Companii Stiri Tech

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața electro-IT&C. Sunt vizate Samsung, Altex, Flanco și eMAG

6 apr. 2021 2 min

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața electro-IT&C. Sunt vizate Samsung, Altex, Flanco și eMAG

Reading Time: 2 minute

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA (administratorul platformei online eMAG.ro).

Inspecțiile s-au derulat în cadrul ”unei investigații privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piața produselor electronice și IT&C din România”, se precizează într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

Astfel, investigația vizează relația dintre compania Samsung Electronics România SRL și partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA. Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență.

Posibil comportament anticoncurenţial

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Reacția Flanco

”Flanco Retail a fost solicitat să ofere informații în cadrul unei investigații derulate de Consiliul Concurenței cu privire la una dintre companiile furnizoare. Retailerul a răspuns cu promptitudine la toate cerințele și va continua să colaboreze cu Consiliul Concurenței pentru elucidarea situației. Flanco își respectă deopotrivă clienții, concurenții și furnizorii și își derulează activitatea în conformitate cu legislația în vigoare, urmărind criterii de eficiență operațională și căutând să ofere clienților ce e mai bun”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Amendă de 6,7 milioane de euro pentru eMAG

La finalul anului trecut, Consiliul Concurenței a sancționat compania Dante International SA cu 32,28 milioane lei (aproximativ 6,7 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor de intermediere prin platforme online de tip marketplace și a impus companiei o serie măsuri corective pentru a restabili mediul concurențial normal și pentru a preveni apariția unor astfel de fapte.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: