Finanțe Stiri

Cum iti finantezi start-up-ul

8 oct. 2015 2 min

Cum iti finantezi start-up-ul

Reading Time: 2 minute

O idee de business originala nu este suficienta pentru dezvoltatrea unei afaceri de succes. Antreprenorii au nevoie si de fondurile necesare pentru a o pune in practica. Daca primul criteriu depinde, in principal, de antreprenor, obtinerea fondurilor implica, de cele mai multe ori, convingerea unor persoane fizice sau institutii ca noua afacere merita sa beneficieze de finantare si ca poate returna sumele primite.

In Romania, antreprenorii au la dispozitie mai multe variante de finantare, de la cele traditionale, ca imprumuturile bancare si programele guvernamentale, la cele mai noi, precum crowdfundingul.

Fondurile primite prin crowdfunding, specifica reprezentantii Sprjina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding romaneasca, nu au o limita maxima, sunt nerambursabile si le sunt disponibile antreprenorilor inainte de lansarea proiectului. De asemenea, acesta se bucura si de feedback inainte de lansare in fata comunitatii construite in jurul sau, cu care antreprenorul poate continua sa comunice si dupa incheierea perioadei de strangere de fonduri de pe platforma.

”Cand un proiect are o prezentare detaliata si transparenta a planului de business, este promovat corespunzator si initiatorul sau comunica cu sustinatorii, rata de succes este foarte ridicata. Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finantarea. Pot afirma cu certitudine ca succesul mai mare il au si il vor avea start-up-urile si business-urile originale si inovative, promovate de antreprenori implicati 100%”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

finantare sturtup

O alta metoda de finantare la care pot apela antreprenorii sunt creditele bancare. Acestia pot primi pana la cateva sute de mii de lei, bani care trebuie returnati, impreuna cu dobanda aferenta, intr-un termen stabilit de banca. Start-up-urile pot fi finantate si cu ajutorul programelor guvernamentale sau europene, menite sa incurajeze dezvoltarea afacerilor mici. In cazul programelor guvernamentale, statul acopera o parte din suma (50% – 90%), restul urmand a fi contributia antreprenorului.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: