Companii Stiri Tech

Dezvoltatorul român de jocuri Amber și-a dublat cifra de afaceri în 2019 și face angajări

29 iun. 2020 2 min

Dezvoltatorul român de jocuri Amber și-a dublat cifra de afaceri în 2019 și face angajări

Reading Time: 2 minute

Businessul Amber, companie dezvoltatoare de jocuri cu capital 100% românesc, a realizat în 2019 cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa, de 57,85 milioane de lei (13,65 milioane de dolari). Marja de profit a companiei în 2019 a fost de 12%.

În 2018, compania realizase o cifră de afaceri de 29,7 milioane de lei (7,55 milioane de dolari), deci veniturile realizate în 2019 aproape s-au dublat față de anul precedent.

Motorul principal al creșterii a fost focalizarea pe serviciile de full game development, veniturile pe acest segment crescând cu 300% în 2019 față de anul precedent. Compania estimează că această creștere va continua puternic și în acest an.

„Dezvoltarea unei rețele internaționale de studiouri specializate pe diverse competențe și focus-ul pe full development s-au dovedit a fi direcții strategice profitabile pentru Amber. În ultimul an am deschis două noi sedii, în Botoșani și în Guadalajara, Mexic, și am integrat în Amber un studio independent local, Scorpius Games. Expansiunea agenției va continua în ritm accelerat în perioada următoare”, a declarat Mihai Pohonțu, CEO al Amber.

În ultimul an și jumătate, Amber s-a concentrat pe creșterea expertizei de dezvoltare pe noi platforme, această direcție concretizându-se în primăvara acestui an prin fuziunea cu echipa Scorpius.

În prezent, echipa lucrează la finalizarea jocului PositronX, un shooter First Person care poate fi rejucat la infinit, oferind posibilitatea de a aborda fiecare nivel într-un mod creativ. Jocul este disponibil pe Steam prin Early Access iar lansarea oficială va avea loc în toamna acestui an. În paralel, echipa a început dezvoltarea unui concept original pentru PC și console și testează câteva prototipuri de jocuri pentru mobile.

În Amber lucrează peste 500 de specialiști, iar compania se așteaptă să depășească 600 până la finalul anului. Din martie 2020, întreaga echipă Amber își desfășoară activitatea de acasă în sistem remote work.

Angajări la Amber – ce competențe se caută și unde

Odată cu creșterea businessului în zona de full game development, s-a mărit și aria de competențe pe care Amber le caută în piețele în care este prezentă. Pentru studioul din București, Amber a deschis poziții pentru Console Game Testers, Art Diretors, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers sau Game Economy Designers.

În studioul din Botoșani, care se dedică proiectelor de Quality Assurance, activează peste 30 de angajați, Amber dorind ca până la finalul anului să facă mai multe angajări acolo. Studioul din Botoșani este în căutare de Junior Game Testers.

Studioul din Guadalajara are peste 50 de profesioniști, care lucrează împreună cu echipele din București la două jocuri mobile de tip casual, având responsabilități în crearea de elemente grafice, dar și pe programare și testare. Noul studio a adus Amber proiecte și clienți din piețe neaccesate până în 2020 și are nevoie de talent în zona de artă 2D, animație 3D și producție.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: