BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Donalam donează echipamente medicale pentru Spitalul Județean Călărași

9 apr. 2020 2 min

Donalam donează echipamente medicale pentru Spitalul Județean Călărași

Reading Time: 2 minute

Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași, a achiziționat echipamente în valoare de aproximativ 133.000 de euro pe care le va dona către Spitalul Județean Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași.

Au fost achiziționate 40.000 de măști de protecție de tip KN 95, din China, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Dintre acestea, 30.000 de măști vor fi donate spitalului, iar câte 5.000 vor fi donate Inspectoratului Județean de Poliție, respectiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Călărași. De asemenea, au fost achiziționate 11 monitoare modulare și un aparat mobil de ventilație, în valoare de 53.000 de euro, echipamente ce vor fi utilizate pentru susținerea și monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților adulți și copii internați în secția de terapie intensivă a spitalului, anunță compania, într-un comunicat de presă. 

„Avem o responsabilitate față de sănătatea și bunăstarea comunității din care facem parte. În aceste momente dificile, depunem toate eforturile, alături de autoritățile locale și de toate părțile implicate, pentru a asigura necesarul de echipamente medicale într-un timp cât mai scurt posibil, astfel încât epidemia de Covid19 să poată fi gestionată cât mai eficient. Astfel de acțiuni au loc în toate orașele unde Beltrame Group, din care Donalam face parte, are combinate siderurgice. Sperăm cu toții că vom trece cu bine prin această încercare”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

Donalam produce și comercializează profile rotunde de oțel laminate la cald, fiind singurul combinat din țară specializat în acest tip de produse. Majoritatea producției este direcționată către export, fiind utilizată în industrii precum petrol și gaz, maşini şi echipamente agricole, echipamente mecanice mari şi echipamente hidraulice.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în județul Călărași sunt 34 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: