Companii Finanțe Stiri

Emotii la BVB

25 aug. 2015 2 min

Emotii la BVB

Reading Time: 2 minute

Evolutia de luni a Bursei de la Bucuresti nu a fost influentata de situatia economica, ci a fost efectul emotional al investitorilor, astfel ca a fost o zi a recordurilor la BVB pentru ca s-au primit peste 550.000 de instructiuni de ordine in sistemul nostru de la investitori si au fost executate aproape 16.000 de tranzactii, spune directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski.

„Ieri a fost o zi a recordurilor la BVB pentru ca am primit mai mult de 550.000 de instructiuni de ordine in sistemul nostru de la investitori. Este o cifra buna. Aproape 16.000 de tranzactii au fost executate, ceea ce a fost un record din toate timpurile. As vrea sa va mai spun ca sper ca acest record va fi batut pana la finalul acestui an si ca va fi imbunatatit. (…) Nu a fost o piata de capital dominata de situatia economica, ci de emotie — si asa a fost peste tot in lume. Este greu de spus daca piata este determinata de emotie in continuare”, a declarat Ludwik Sobolewski, citat de Agerpres. Directorul BVB a adaugat ca „toata lumea este interesata de pretul care merge in jos si de indecsi”. „As vrea sa va sugerez sa luam o perspectiva istorica. (…) As vrea sa va intreb de cate ori in ultimii 10 ani indicii pincipali ai BVB au pierdut mai mult de 5% pe parcursul unei sedinte de tranzactionare. De cate ori s-a intamplat ca in ultimii 10 ani indicii sa coboare mai mult de 5 procente. Ieri a fost a 11 oara. Deci, sa vedem ce s-a intamplat pe parcursul acestor zece ani. Daca avem un indice care coboara cu mai mult de 5% nu este sfarsitul lumii. Si aceasta este una dintre concluziile pe care le avem dupa ziua de ieri”, a mai spus directorul general al BVB. Acesta a adaugat ca urmatoarea perioada va fi una de volatilitate ridicata.

Scaderile bursei din China si fluctuatiile din pietele internationale de bunuri au avut impact si la Bucuresti, unde BVB a consemnat luni scaderi severe (BET cu 6,3%).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: