Stiri Tech

Epson investește în robotica spațială

19 mart. 2021 < 1 min

Epson investește în robotica spațială

Reading Time: < 1 minut

Gigantul nipon Epson, unul din liderii globali în videoproiectoare și multifuncționale, se va implica în programul de robotică spațială dezvoltat de startup-ul Gitai.

Gitai este un start-up japonez care dezvoltă roboți ce vor fi folosiți pe suprafețele stațiilor spațiale, pe Lună și Marte, precum și servicii de tip Raas (Robots as a Service). Pe măsură ce explorarea spațială se dezvoltă, crește și nevoia forței de muncă în spațiu, necesară pentru explorarea Lunii, a planetei Marte precum și pentru a susține procesele de comercializare a Stației Spațiale Internaționale și construcția altor stații spațiale.

Transportul în spațiu

Desfășurarea activităților spațiale este încă periculoasă, iar costurile pentru instruirea și transportul oamenilor în spațiu sunt mari. Din acest motiv, Gitai își propune să reducă riscurile la care se supun astronauții și să scadă dramatic costurile de transport și instruire a forței de muncă spațiale prin dezvoltarea unor roboți cu capabilități diverse. Epson va investiga aplicabilitatea tehnologiilor Gitai, inclusiv a soluțiilor de robotică, și se va implica în inovarea acestora oferind expertiză proprie.

X Investment

Epson X Investment Corporation este o companie de tip CVC (Corporate Venture Capital), deținută în totalitate de producătorul de echipamente și instrumente de precizie Seiko Epson Corporation. Compania a încheiat parteneriate EP-GB cu Global Brain Corporation, o companie independentă specializată în managementul CVC și investește constant în diferite inițiative.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: