Finanțe Stiri

Estimarea de creștere economică a României, îmbunătățită

6 iun. 2017 < 1 min

Estimarea de creștere economică a României, îmbunătățită

Reading Time: < 1 minut

Economia României va înregistra un avans de 4,4% în acest an, față de o expansiune de 3,7% previzionată în ianuarie, a estimat Banca Mondială (BM), în raportul privind Perspectivele Economiei Globale.

De asemenea, instituția financiară internațională a revizuit în creștere cu 0,3% estimările pentru 2018 și 2019, când PIB-ul României ar urma să crească cu 3,7% și, respectiv, 3,5%.

Banca Mondială precizează însă că în timp ce relaxarea fiscală va contribui mai puțin la creșterea economiei României, ea va pune presiune pe deficitele publice și externe, se arată în raportul publicat luni de Banca Mondială.

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, declara în urmă cu o lună, într-un interviu acordat Reuters, că România își va îndeplini anul acesta ținta de deficit bugetar de 3% din PIB și este posibil ca avansul economiei să depășească estimarea oficială de 5,2%, sprijinită de majorarea salariilor și de reducerile de taxe.

În primul trimestru din 2017, România a avut cel mai rapid ritm de creștere din UE, de 5,7%, datorită majorării consumului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: