Lifestyle Stiri

Europenii vor să își reia călătoriile din luna mai

18 mart. 2020 3 min

Europenii vor să își reia călătoriile din luna mai

Reading Time: 3 minute

Mai bine de jumătate dintre europeni (56%) își doresc să călătorescă între lunile mai și septembrie, dacă destinațiile preferate nu vor fi în carantină

Un studiu realizat de LuggageHero, o rețea globală de găzduire a bagajelor în magazine, cafenele și hoteluri arată că europenii nu și-au pierdut optimismul în ciuda răspândirii noului coronavirus. Peste jumătate dintre participanții la studiu plănuiesc să își reia călătoriile din luna mai, iar o treime vor încerca să evite orașele mari și transportul public, în timp ce 17% dintre aceștia au precizat că vor călători în interiorul țării.

Zilele trec și tot mai mulți oameni încearcă să stea în casă cât se poate de mult, dar mulți se întreabă cum se va adapta industria turismului la noua situație și la ce ar trebui să ne așteptăm de la perioada următoare. Pentru a înțelege mai bine planurile europenilor pentru următoarele vacanțe, LuggageHero – platforma de stocat bagaje în 40 de orașe mari din Europa și America de Nord – a realizat un sondaj despre trendurile călătorilor în contextul actual.

Bazându-se pe analiza răspunsurilor oferite de participanții din Europa, compania daneză a aflat că pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară: 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%.

„Problema Coronavirusului ne conduce către o amânare a călătoriilor, dar nu o anulare a lor. Chiar dacă situația actuală are un impact major asupra sectorului turistic din cauza restricțiilor în deplasări, publicul este încă dedicat planurilor de vacanță. Cererea va reveni chiar mai puternic atunci când această situație va lua sfârșit. Ar trebui să considerăm acest timp ca o oportunitate de a ne gândi mai mult la rutina noastră zilnică și la ce putem învăța  din aceste schimbări, pentru a putea continua mai puternici, mai înțelepți, dar pregătiți să ne bucurăm de călătoriile noastre chiar mai mult. Iar LuggageHero va continua cu siguranță să susțină îndeplinirea acestor dorințe”, spune Jannik Lawaetz, CEO al LuggageHero

Planuri de călătorii în viitorul apropiat

61% dintre europenii participanți la sondaj au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile Martie-Aprilie iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceștia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare.

Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă își doresc să ajungă unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

Planuri de călătorii începând cu luna mai

În ceea ce privește călătoriile care vor începe după aceste 2 luni incerte, europenii rămân optimiști și își păstrează planurile: 56% au spus că încă vor să viziteze destinațiile alese atât timp cât nu se va institui carantina în acele locații. Doar o mică parte dintre respondenți (8%) și-au anulat deja rezervările pentru vacanțe programate în perioada Mai – Septembrie 2020. Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinația de vacanță și încă vor să viziteze locurile pe care și-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau orașele mari, pentru a se simți mai în siguranță. O altă parte a participanților la studiu (17%) plănuiește să rămână mai aproape de casă și să călătorească în interiorul țării în care locuiesc.

În ceea ce privește bugetul de vacanță, europenii sunt nevoiți să se adapteze la situația actuală și își reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleași sume disponibile pentru vacanțele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanți au declarat că vor reduce cheltuielile cu vacanțele cu cel puțin 40%.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: