Finanțe Stiri

Finanțări pentru IMM-uri

4 mai 2018 2 min

Finanțări pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute
Ionut Morar Director General BTLeasing
Ionuț Morar, Director General BT Leasing

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un împrumut de 20 milioane euro companiei BT Leasing Transilvania pentru susținerea întreprinderilor micro şi mici.

Subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, BT Leasing oferă soluții financiare dedicate susținerii  afacerilor antreprenorilor locali – fiind astfel un partener important pentru Fondul European pentru Europa de Sud-Est în ceea ce privește promovarea prosperității economice, prin consolidarea abilității instituțiilor financiare locale de a oferi finanțare competitivă IMM-urilor. Împrumutul are scopul de a contribui la succesul business-urilor în sine, de a încuraja investițiile și de a susține dezvoltarea economică a României, arată BT, într-un comunicat de presă.

„Parteneriatul nostru cu BT Leasing este unul puternic. Previziunile creșterii economice în Romania sunt extrem de promițătoare și avem nevoie de instițutii de creditare precum BT Leasing pentru a putea acționa și realiza incluziunea financiară. BT Leasing are expertiza, capacitatea și infrastructura de a ajunge la business-urile din întreaga țară, într-un mod sustenabil“, a declarat președintele Consiliului de Administrație al EFSE, Christoph Tiskens.

“Este al doilea împrumut din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est, primul fiind derulat în perioada 2007-2012. Prin această nouă soluție vom putea susține antreprenorii din România, în special microcompaniile și IMM-urile având în vedere că leasing-ul financiar este cea mai facilă formă de finanțare a investițiilor pentru astfel de companii”, a declarat Ionuț Morar, Director General BT Leasing.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost inițiat de către KfW Development Bank (KfW) cu sprijinul financiar a Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene. Scopul său este de a stimula creșterea economică și prosperitatea în țări precum Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina și Turcia. Deoarece accesul la finanțare reprezintă un factor cheie în ceea ce privește dezvoltarea segmentelor antreprenoriale micro, mici și medii, EFSE se focusează pe susținerea sectoarelor financiare locale în scopul îmbunătățirii abilității acestora de a oferi finanțări adecvate și sustenabile. Finanțarea pe termen lung oferită de EFSE pentru companiile micro și mici (IMM-uri) – dar și pentru gospodăriile private, sub forma unor împrumuturi de îmbunătățire a condițiilor de trai – este acordată prin intermediul partenerilor locali, în speță instituții de creditare. Activitățile de investiții ale EFSE sunt susținute de către Facilitatea de Dezvoltare EFSE, care oferă instituțiilor de creditare partenere servicii de asistență tehnică, consultanță și training pentru a construi capacitatea operațională și managementul profesional al acestora.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: