Stiri Tech

Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri listat la Bursa de Valori București

8 apr. 2021 2 min

Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri listat la Bursa de Valori București

Reading Time: 2 minute

Firebyte Games este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la Bursa de Valori București (BVB), pe piața AeRO.

În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piata de capital, bani care vor fi utilizați în proporție aproximativ egală, pentru extinderea activității de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” și pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu.

Plasamentul a fost încheiat anticipat înca din prima zi, în condițiile în care a fost înregistrat un grad suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vândut investitorilor 8,8 milioane de actiuni, la un preț de 0,56 lei/actiune. Astfel, Firebyte Games a obținut o capitalizare anticipată de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games a fost înființată în decembrie 2017, de Directorul General Ovidiu Stegaru, fiind specializată în dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile. Activitatea companiei se desfasoara intr-un mediu foarte dinamic si concurențial avand în vedere ca accesul la piata globala este unul destul de facil. Susținerea financiara a societatii a fost realizată de către grupul BRK Financial Group si de Adrian Andrici.

Pentru urmatoarele 12 luni compania își propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creșterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20 (și cresterea personalului de la 25 la peste 100 de angajați și colaboratori), dar avem în vedere și dezvoltarea si publicarea de jocuri de tip casual in regim propriu”, spune Ovidiu Stegaru, Fondator și Director General, Firebyte Games.

Portofoliu extins

Primul proiect conceput, planificat, organizat și dezvoltat de companie a fost jocul de strategie Castle Siege: War of Legends, a carui dezvoltare s-a întins pe tot parcursul anului 2018 si în prima parte din 2019. In anul 2018, prin intermediul jocului Castle Siege, societatea a câștigat premiul Best Mobile@Indie Expo în cadrul conferintei Dev. Play din București.

Începând cu anul 2019, compania a perfectat parteneriate cu publisher-i renumiti la nivel global. Aceasta optiune strategică a fost adoptata în special datorită faptului ca bugetul de marketing pentru lansarea unui joc pe piata globala este unul insemnat, iar succesul unui joc depinzând în mare masura de bugetul de marketing folosit in campania de publishing.

În decursul celor trei ani de activitate compania a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual in cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

155 de acționari

Societatea a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 milioane lei, ușor sub nivelul din 2019 (1,6 milioane lei), și un profit net de 336.000 de lei, fata de 243.000 de lei în 2018. Pe masura ce va intra in etapa de crestere accelerata, veniturile Firebyte Games sunt estimate sa creasca de la 11,7 milioane lei in 2021, la 38,6 milioane lei la sfarsitul anului 2025. Profitul net este estimat sa avanseze de la 1,3 milioane lei in 2021, la 9,1 milioane lei pana la finalul anului 2025.

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat in 35,2 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei/ actiune. 

La inceputul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de actionari. Cei mai mari actionari ai societății sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) si Adrian Andrici (12,08%).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: